Неділя, 28 Квітня 2024 р.
4 Січня 2019

КАБІНЕТ-МУЗЕЙ УЧЕНОГО

КАБІНЕТ-МУЗЕЙ УЧЕНОГОНезвичний і ледь не єдиний в місті музей-кабінет облаштувала у власному будинку родина кандидата історичних наук, професора, завідувача кафедри архівознавства, спеціальних історичних та правових дисциплін К-ПНУ ім.Івана Огієнка, члена-кореспондента Української академії історичних наук Івана Рибака. Вчений і педагог, який понад 40 років присвятив науці та вихованню молодих істориків, пішов із життя 21 квітня 2017 р.

КАБІНЕТ-МУЗЕЙ УЧЕНОГО– Ми хотіли увіковічити пам’ять про Івана Васильовича і перетворили його робочий кабінет на своєрідний музей, – розповідає донька Івана Рибака Наталія. – Робочий стіл виглядає так само, як і в останній день, коли за ним працював батько. На столі – недописаний аркуш чергової наукової доробки, улюблені окуляри, ручка та олівець, наручний годинник…

У кабінеті виставлено різноманітні грамоти, нагрудні знаки та медалі, а також дипломи й посвідчення. Оформлено виставковий стенд з усіма виданими науковцем навчальними посібниками, монографіями, рукописами тощо.

– Центральне місце в кабінеті-музеї займає портрет Івана Васильовича, написаний уже після його смерті. І він ніби зу­стрічає відвідувачів музею, двері якого від­криті для всіх охочих, колег, студентів, – каже вдова історика Олена Павлівна.