Субота, 27 Квітня 2024 р.
25 Січня 2024

КУЛЬТУРА

У США ПОКАЖУТЬ ВІЙНУ…

Місцевий кінематограф продовжує не лише розвиватися, а й крокувати світом, розповідаючи людям про жахи російсько-української війни.

Як повідомили організатори Кам’янець-Подільського міжнародного кінофестивалю «Бруківка», в річницю повномасштабного вторгнення, 23-24 лютого, стрічки кам’янчанина, режисера Андрія ЗАЙЦЯ «Fight for Ukraine» та «Ukraine’22: Diaries of the War» демонструватимуть у США. Це відбудеться в рамках конкурс­ної програми Міжнародного кінофестивалю «Sayen».

…І ФОТКИ КАМ’ЯНЦЯ ТАКОЖ

14-15 січня з метою створення промокампанії про Кам’янець-Подільський до нашого міста завітали гості із США: журналіст, письменник із Нью-Йорку Джейсон ГРІН, президент фонду «Відбудуй Україну» Саша ВОСК і фотограф із Нью-Йорку Джошуа БРАНДЕНБУРГ. Про це повідомили в Кам’янець-Подільському державному історичному музеї-заповіднику.

Мандрівники відвідали історичні, культурні, сак­ральні пам’ятки міста, ознайомилися з музейними об’єктами, наявними виставками, новими експози­ціями.
У підсумку гості напрацювали велику кількість фото- і відеоконтенту та інформації, яка буде опублікована в американських медіа як один з елементів промоції Кам’янця-Подільського.
Завершальним етапом програми для гостей стало відвідування Ратуші для участі в офіційному відзначенні 650-річчя отримання Кам’янцем магдебурзького права.
Тепер учасники подорожі планують обговорити розробку туристичних пакетів для кінцевих споживачів у США.

Олександр ЩЕРБАТИХ.