Субота, 27 Квітня 2024 р.
22 Лютого 2024

ЄДНАННЯ – ВЕЛИКА СИЛА!

Вулиця Тараса Шевченка… Невеличкий скверик… Пам’ятник Кобзареві. Будинок культури. 16 лютого. Благодійний захід до Дня єднання: «Об’єднуємось заради Перемоги!».
Участь взяли навчальні заклади і жителі міста. У фоє проводився ярмарок.

Усе, виготовлене руками учнів, студентів, мешканців міста, знаходилося саме тут. Очі розбігалися: картини, вазони, різні смаколики… Столи ламалися від домашнього печива. Кожен митець вклав душу, почуття для того, щоб привернути увагу покупців і показати свій професіоналізм. У залі лунала музика у виконанні викладачів і студентів Бахмутського й Кам’янець-Подільського коледжів культури і мистецтв. Комунікували міми з гостями. Студенти фахового коледжу культури і мистецтв писали портрети гостей. Шум, жвава й енергійна метушня, наче у вулику. Велися розмови між колегами навчальних закладів, знайомими, які давно не бачилися. З боку було цікаво спостерігати за цим мистецьким ярмарком.
А через декілька хвилин урочисто пролунав гімн України в концертній залі. Захід відкрив міський голова Михайло Посітко. У своєму виступі наголосив, з якого свята ми тут зібралися. Підтвердив, що об’єднання було, є і буде важливим для всіх українців заради Перемоги.
Розпочав концерт оркестр фахового коледжу культури і мистецтв під керівництвом Степана Пшинешнюка і піснею про Україну, яку виконала Катерина Таїрова. Ведучі впевнено своїми словами переконували нас, що Україна стане ще кращою і буде по-справжньому вільною. Образ калини – символ України – відтворив у пісні Володимира Дороша «Калина» Олександр Богомолов – студент коледжу культури і мистецтв. Особливо вражали професійною майстерністю хореографічні колективи. Танці «Ой, у лузі червона калина» та «Вибиваночки» викликали найбільше захоплення. Втілення чистоти, окриленості, традицій поколінь були в композиції «Мріяти», яку виконали Вероніка та Богдана Циганюк (мама і маленька донечка). Цікава та захоплива композиція «Душа народу», виконана Бахмутським хореографічним колективом. Пісні «Благословенна земля», «Ніч перед боєм», «Вільні, нескорені», «Стефанія» , «Бела чао», «Маємо бути разом ми» наповнювали душу і серце любов’ю до України, людей, мови, життя.
Кожен номер, слова відтворювали події сьогоднішнього дня. Відчувалися біль і гордість за воїнів, волонтерів, матерів, синів і дочок нашої Вітчизни.
Номери супроводжувалися відеорядом. Він доповнював, розширював, збагачував, вражав подія­ми фронтових доріг, спаленими будинками, понівеченою природою і одночасно чудовими Подільськими Товтрами, річкою Смотрич і її каньйоном. Усі номери виконані прекрасно! Глядачі милувалися молодим поколінням, яке демонструвало високий професійний рівень. Усе відбулося на одному подиху. Всі ми, хоч і знаходилися в залі, але разом із виконавцями перебували і на фронті, і на родючій землі, засіяній пшеницею та житом, у квітучому садку чи біля батьківської хати…

Ми вважаємо, що благодійний захід удався. Молоде покоління ще раз продемонструвало свою солідарність, патріотичне піднесення, безмежну любов до захисників, народу, України. І тут стають пророчими слова Тараса Шевченка про єднання українців:
Обніміться ж, брати мої, Молю вас, благаю!

Наприкінці концерту проводився аукціон, на який виносилися лоти – прапори бойових бригад із побажаннями від воїнів…
Усі кошти, зібрані під час благодійного заходу, а це 155 тис. грн, будуть спрямовані на придбання дронів та інших девайсів для ЗСУ.
Благодійний захід проводився з ініціативи Кам’янець-Подільського фахового коледжу харчової промисловості Національного університету харчових технологій.
Цілісну програму концерту підготували викладачі фахового коледжу культури і мистецтв комісії видовищно-театралізованих заходів Людмила Каземирчук, Ольга Козак, Ірина Красілич.

Надія БОГУЦЬКА,
викладачка Кам’янець-Подільського фахового коледжу культури і мистецтв.