Вівторок, 30 Квітня 2024 р.
25 Грудня 2015

ДРУЖБА НАРОДІВ ПІД ПРИЦІЛОМ ФОТОКАМЕРИ

ДРУЖБА НАРОДІВ ПІД ПРИЦІЛОМ ФОТОКАМЕРИДивовижні та непередбачувані, радісні й тужливі, барвисті та чорно-білі світлини фотографів зі Словаччини і України прикрасили фойє на другому поверсі центрального корпусу 

К-ПНУ ім.Івана Огієнка.

22 грудня тут презентували виставку учасників Міжнародного фотоконкурсу «Україна – Словаччина: студентський об’єктив» і відкрили Центр міжнародного співробітництва України і Словаччини.

Презентувала мистецький проект співзасновниця Міжнародного благодійного фонду «Словацький дім» Іванна Едгарова. Першими виставку переглянули міський голова Михайло Сімашкевич, його заступник Вадим Савчук, проректор із наукової роботи національного університету Іван Конет.

Проект вдалося реалізувати в рамках тристоронньої угоди про співпрацю між культурно-інформаційним центром «Словацький дім», національним університетом і міською радою, який було підписано наприкінці жовтня. Надовго плани щодо реалізації спільних проектів вирішили не відкладати.

– Окрім наукового та освітнього, пріоритетним у нашій співпраці буде культурний напрямок, – зазначає Іванна Едгарова. – Наші словацькі партнери впевнені, що держава може розвиватися лише тоді, коли процвітає її культура. Мистецтво оточує нас повсюди, і одним із важливих його напрямків, безперечно, є фотографія, адже вона відображає життя. Тому ми вирішили зібрати в єдину експозицію світлини викладачів і студентів українських та словацьких вишів. Це перша спільна фотовиставка за всі роки співробітництва Словаччини і України. Крім того, її демонструватимуть у декількох містах обидвох держав.

10 грудня виставку показали в Києві. Звідти фотороботи, серед яких можна побачити й світлину студента факультету іноземної філології нашого університету Василя Жмендака, помандрували до Кам’янця. Згодом їх побачать у столиці Словаччини Братиславі та місті Кошице.