П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
16 Липня 2021

АБИ ЗАПРАЦЮВАЛИ ЗАКОНИ РОБОТОТЕХНІКИ

«Створювати роботів можуть навіть першокласники. Розуміння основних принципів конструювання і цікавість до цієї справи може стати захопленням на все життя, тоді колишні учні спроєктують свій марсохід чи робота-дослідника глибин океану». Так анонсується проєкт «Robo-Creators», зініційований гуртком роботехніки при ЦДЮТ на платформі gof.org.ua.

За допомогою проєкту до 3 вересня гуртківці сподіваються зібрати гроші для закупівлі обладнання.
– Ми працюємо недовго, близько двох років, але наші вихованці стали призерами декількох обласних і всеукраїнських конкурсів, 12 розробок були відзначені дипломами І-III ступенів. Однак це переважно учні 6-8 класів, оскільки для молодших школярів конструювання роботів з електромеханічних компонентів поки що заскладне, – розповів керівник гуртка Володимир КРОЛЬ.
Аби дати змогу розвиватися і першокласникам, у гуртку вирішили запровадити по­пулярне у країнах заходу застосування наборів «LEGO».Такий підхід спрощує складання і програмування робота, знижує ймовірність виведення електронних компонентів із ладу. Разом з тим, це вимагає вкладення немалих коштів у обладнання: два навчальні набори «Lego», деталі до них та два планшети.
За словами Володимира Олександровича, досягнення мети допоможе організувати навчання додатково для 2-3 десятків дітей на рік, здійснювати виготовлення роботизованих пристроїв, проводити такі заходи, як «Інженерний тиждень», «STEM-весна», Дні науки і техніки, змагання роботів тощо.
Підтримати проєкт можна за посиланням (gof.org.ua/campaigns/robo-creators/).
Якщо ж кількість зібраних пожертв не досягне 50%, необхідних для старту проєкту, доброчинці можуть відправити запит адмі­ністрації порталу та повернути свої гроші.

Олександр ЩЕРБАТИХ.