РОЗУМНИЙ ХЛІБ
Минулого тижня у фірмових магазинах ПАТ «Кам’янець-Подільський хлібокомбінат» з’явилися таблички з надписами про те, що при виготовленні хліба підприємство використовує виключно йодовану сіль. До нашої редакції звернулись кам’янчани з проханням пояснити нововведення.
Коментар надала голова правління ПАТ Наталія ЛЯЩУК:
– Україна розташована в зоні природного йододефіциту. Щоденна нестача декількох десятків мікрограмів йоду в харчуванні може призвести до незворотних порушень розвитку і функціонування організму людини, в тому числі розумових здібностей.
Тому на рівні держави порушується питання обов’язкового використання йодованої солі в харчовій промисловості, адже дефіцит йоду відчувають близько 70% населення країни. Відповідно починається масове виробництво хліба з йодованою сіллю, і наш хлібокомбінат іде в ногу з часом, адже 200 грамів збагаченого йодом хліба забезпечують людину майже половиною добового мінімуму його споживання.