П'ятница, 26 Квітня 2024 р.

ЧЕКАЮТЬ РІШЕННЯ, ЗАТАМУВАВШИ ПОДИХ

Ще декілька місяців тому всі активно говорили про децент­ралізацію, об’єднання, ми всі збирали підписи – і на тому все скінчилося. Чому нині про це нічого невідомо? Яка ми ОТГ і куди відносимося? З такими однотипними запитаннями до нашої редакції звертаються як мешканці Рихти, Довжка, так і Оринина та Колибаївки.

Та й містяни не забули, що чиновники обіцяли завершення децентралізації до березня і, як наслідок, створення Кам’янець-Подільської ОТГ. А березень – через тиждень…
На жаль, перспективний план до­сі на узгодженні в Кабміні. До речі, Хмельниччина ввійшла до п’ятірки областей, які першими подали свої плани на затвердження. І чи то в міністрів до нас руки не доходять, чи то чекають на інші плани областей – поки що невідомо.
– Наскільки я знаю, згідно з поданим перспективним планом області, Рихтівську сільраду відносять до Кам’янець-Подільської міської ОТГ. Хоча рихтівчани категорично проти цього, адже з початку реформи ми давали добро лише на приєднання до Довжоцької ОТГ. А оскільки в новому перспективному плані про Довжоцьку ОТГ не йдеться, то нас автоматично разом із Довжком приєднують до міста. Де та добровільність, про яку нам казали всі ці роки, невідомо, – обурюється Рихтівська сільська го­лова Любов СЛОБОДЯН.
Про добровільність і поготів не чули в Довжку, адже 5 років люди жили з думкою, що їхнє село стане центром Довжоцької ОТГ, оформили всі відповідні документи для цього, зібрали підписи місцевих мешканців і погодження сусідніх сільрад, які мали б увійти до цієї ОТГ. Але людей чомусь не почули.
В Орининській зоні ситуація спо­кійніша.
– Майбутня Орининська ОТГ у перс­пективному плані області відображає реальні погляди і бажання більшості мешканців, які дали згоду на об’єднання, тому їм залишається лише чекати на вердикт Кабміну: затвердять план у такому вигляді чи ні, – прокоментував Орининський сільський голова Валер’ян МОКРИЦЬКИЙ.
Затамувавши подих, чекають і в Колибаївській громаді. Там взагалі цілу громаду без згоди на при­єднання сватають до майбутньої міської ОТГ.