Вівторок, 30 Квітня 2024 р.
17 Травня 2019

САПЕРИ ПЕРШОГО РІВНЯ

14 травня у Центрі розмінування розпочався перший шеститижневий навчальний курс із підготовки за спеціальністю «Сапер (розмінування) першого рівня».

САПЕРИ ПЕРШОГО РІВНЯ– Я – офіцер піхоти і покладаюся на своїх підлеглих, на своїх інженерів у питаннях безпеки, мобільності, забезпечення життєздатності, – наголосив командир навчально-тренувальної місії операції «UNI­FIER» підполковник Фредерік КОТЕ. – Сьогодні важливий для вас день, ви починаєте перший рівень пілотного саперного курсу, який буде повністю сумісний із стандартами НАТО.
Фредерік Коте також підкреслив, що цей курс не є суто натівським. Він розроблений спільно з канадськими та українськими саперами-інструкторами, з урахуванням досвіду Збройних сил України.
У свою чергу начальник Центру розмінування полковник Володимир РОДІКОВ подякував колегам зі Збройних сил Канади за допомогу в професійній підготовці та постійну підтримку.
– До цього дня ми йшли разом із канадськими партнерами чотири роки. Саме сьогодні розпочи­нається шеститижневий курс, про який мріяли ще 2015-го, – підкреслив командир. – Я впевнений, що професійний досвід наших військовослужбовців і вміння канадських колег підвищить ефективність виконання завдань у Збройних силах України.

Андрій АГЄЄВ, прес-офіцер регіонального медіа-центру Міноборони.