Вівторок, 30 Квітня 2024 р.
1 Листопада 2019

ТЕПЛО ПІШЛО, АЛЕ НЕ ВСІ ПУСКАЮТЬ

Із понеділка в Кам’янці розпочали подачу тепла в житлові будинки, і, як повідомили в КП «Міськтепловоденергія», за станом на десяту ранку 31 жовтня, теплоносій був поданий до стіни кожного будинку в місті, підключено 265 багатоквартирних будинків, що становить 76% від загальної площі обігріву, наразі бригади слюсарів працюють у посиленому режимі.

Проте досі не кожна квартира може похвалитися гарячими батареями. Чому так сталося, ко­ментує пресслужба КП «МТВЕ»:
«Завдяки теплій погоді опалювальний сезон стартував пізніше, ніж зазвичай. Однак ще після першого похолодання за індивідуальними заявками до тепла почали підключати дитячі садочки, школи. На жаль, не зверталися до нас заклади охорони здоров’я, аж поки пацієнти самі не почали скаржитися на холод у лікарнях.
Як зазначалося в рішенні виконкому міськради, житлові будинки мають підключатися до теп­ломережі в черговості, що відповідає стану розрахунків мешканців за послуги КП «МТВЕ». А борги наші громадяни мають чималі – 24,3 млн грн.
Запуск тепла в житлові будинки цьогоріч відбувається за визначеним графіком, якого вимагає технологія безпечного й стабільного старту сезону – протягом 5-7 днів. Це необхідно для збалансованої роботи системи теплозабезпечення та уникнення підвищеної аварійності чи гідроударів. Тому, враховуючи високий рівень зношенос­ті розподільних трубопроводів (частину магістральних мереж вдалося поміняти за 2 роки, незважаючи на суспільний супротив, пов’язаний із перекопами), відбувалося поступове входження в сезон. Були й інші труднощі: подекуди старші будинків, переважно субсидіанти, відмовлялися підключати житлові будинки до тепла раніше листопада, мешканці не скрізь надавали доступ до теплових пунктів, двічі доводилося розшукувати ключі від підвалів, а також власників авто, припаркованих на люках теплотрас».