Неділя, 19 Травня 2024 р.
6 Грудня 2019

А БОЇ ЗА БЮДЖЕТ ЩЕ ПОПЕРЕДУ

Чергове засідання сесії міська рада провела 3 грудня. Причому провела доволі бурхливо. Причиною стали декілька болючих питань – зупинки ліфтів, ціни за проїзд у маршрутках та будівництво на стадіоні.

Спочатку перед депутатами виступили мешканці будинків на Нігинському шосе, 35 та Васильєва, 15, які потерпають через зупинку ліфтів. Проте не тільки вони перебувають у такій прикрій ситуації, вирішення якої залежить насамперед від грошей. За даними департаменту ЖКГ, щоб зняти проб­лему, необхідно 37 млн грн, тому без допомоги держави не обійтися. Депутати напрацювали звернення до керівництва країни щодо забезпечення капремонту підйомників житлових будинків. Також фінансової допомоги у держави міський парламент попросив і для капітального ремонту Новопланівського та Польськофільварецького мостів.
Початок роботи сесії відбувся за присутності перевізників, які працюють на міських автобусних маршрутах, адже на розгляд депутатів було винесено проєкт рішення щодо скасування підвищення ціни за проїзд із 5 до 6 гривень, яке ухвалив виконком міськради. «Свободівець» Михайло ПОСІТКО стверджував, що процедура ухвалення рішення відбулася з порушеннями, отже, підлягає скасуванню. Натомість заступник міського голови Сергій БАБІЙ і голова Спілки перевізників Микола ЧАЙКОВСЬКИЙ запевнили, що все навпаки: розрахунки виконкому доведені, оголошення в пресі друкувалися, громадські слухання відбулися, отже, все робили за законом. Врешті, не почувши конкретних фактів щодо порушень, депутати проєкт не підтримали і залишили в силі рішення виконкому щодо 6 грн за проїзд. При обговоренні йшлося і про державну компенсацію за пільгові перевезення. Міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ зазначив, що компенсація йде на комунальний транспорт, яким користуються пільговики безкоштовно. Для решти ж проїзд у ньому так і залишився в розмірі 2,50 грн.
Щодо будівництва на стадіоні, то його історія бере початок ще багато років тому, коли всередині запланували зведення льодового палацу. Як відомо, він «розтанув», залишивши після себе бетонні ребра, власники перепродали їх підприємцям із Хмельницького, які вирішили побудувати житлові багатоповерхівки. Міська рада вплинути на це вже особливо не могла, проте поставила вимогу – півтори тисячі квадратних метрів виділити для спортшколи. Будівельники погодилися. На цій сесії вони повинні були поговорити з депутатами, адже кам’янчани побоюються, що домовленості не будуть виконані.
Про відсутність якихось натяків на будівництво спортшколи на засіданні заявляли «гереговець» Володимир КОСТИНЮК і відомий футбольний тренер Володимир ПТАШНИК. Проте на сесію міськради 3 грудня хмельницькі забудовники не з’явилися. Як пізніше пояснили в телефонному режимі, через відрядження. Керівник фірми зазначив, що від зобов’язань не відмовляється і зустрінеться з депутатами найближчим часом.
Також на сесії затверджено звіт про виконання бюджету міста за 9 місяців, заслухано звіт тимчасової комісії з питань викорис­тання бюджетних коштів, виділених на поточні ремонти загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладів. Було ухвалено і нове Положення про громадські слухання, яке за три дні до сесії на засіданні депутатського клубу розглядали аж… 7 депутатів.
За рішенням депутатів, відзнакою міської ради «Честь і шана» нагороджено заступника начальника Центру розмінування Олега ГАВРИЛЮКА та художнього керівника, диригента народного малого симфонічного оркестру НВК №9 ім.Аліма Трояна Анатолія ГЕПЛЮКА.
Попри наближення свят, у депутатів міськ­ради попереду ще багато серйозної роботи, найближчим часом вони повинні ухвалити бюджет міста на 2020 рік.