П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
31 Січня 2020

А ЗА ТЕПЛОЛІЧИЛЬНИКИ – ОКРЕМО!

Наприкінці січня споживачі послуг КП «Міськтепловод­енергія» отримали від підприємства паперові повідомлення про стан розрахунків за послуги, але, крім опалення і водопостачання, там з’явилися дві нові позиції: заміна вузла комерційного обліку опалення та його обслуговування.

– Звідки взялися ці тарифи? – цікавиться наша читачка Тамара Григорівна. – Суми невеликі – до 10 гривень усе разом, і навіть бере сумнів, що за них можна замінити лічильник. Цікавить й інше: куди сплачувати кошти – у «Міськтепловоденергію» чи у «Тепловоду»?
По коментар ми звернулися до пресслужби КП «Міськтепловод­енергія», яка повідомила таке:
«Шановні споживачі! Якщо у ваших домівках встановлені загальнобудинкові лічильники теплової енергії, то ви сплачуєте тільки за спожите тепло. При цьому витрати на обслуговування і заміну загальнобудинкових лічильників (вузлів комерційного обліку) не входять у тариф на теплову енергію. Раніше у випадках виходу з ладу теплового лічильника кошти на його ремонт мешканці будинків збирали самостійно, що не завжди було зручно і вчасно. Закон України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», який набрав чинності 2 серпня 2017 р., врегулював це питання і поклав обов’язки з ремонту й обслуговування теплолічильників на теплопостачальні організації за рахунок власників приміщень. Тому із четвертого кварталу 2019 р., відповідно до вимог ст.6 згаданого закону, вводяться щоквартальні внески за заміну й обслуговування вузлів комерційного обліку теплової енергії. Дія цього закону поширюється на всіх власників приміщень будинку. Розміри внесків для споживачів комунальних послуг і власників (співвласників) приміщень, обладнаних індивідуальними системами опалення та/або гарячого водопостачання, було встановлено виконавчим органом міської ради (відповідно до вимог Методики встановлення таких внесків – Наказ Мін­регіонбуду та ЖКГ від 5 червня 2018 р. №129).
Кошти за згаданими позиціями потрібно сплачувати щоквартально на рахунок КП «Міськтепловод­енергія».

Підготувала Ольга МІРКОТАН.