Вівторок, 30 Квітня 2024 р.
11 Вересня 2020

НАРІЗАЛИ ОКРУГИ

У неділю, 6 вересня, рішенням членів міської ТВК на території Кам’янець-Подільської ОТГ було утворено 4 виборчі округи, в межах яких проводитимуться вибори до міської ради. У кожному з них будуть різні списки кандидатів, подані політичними партіями (від 5 до 12 претендентів у залежності від розміру округу).

Перший територіальний виборчий округ включає в себе 13 дільниць, що діятимуть у селах Довжок, Зіньківці, Колибаївка, Вільховець, Смотрич, Червона Чагарівка, Рихта, Лісківці, Ходорівці, Княгинин, Острівчани. Тут політичні партії мають змогу висунути по 5 кандидатів.
Інші виборчі округи діятимуть у міс­-ті. Округ №2 займатиме територію від вул.Бусигіна до територіального центру «Турбота». Тут працюватимуть 16 дільниць, у виборчі списки може бути внесено 10 прізвищ.
Третій округ розташований від вул.Вє­ліканова до міської лікарні. 17 дільниць, по 11 кандидатів у списку партій. Четвертий – від вул.Андрея Шептицького (Біланівка) до вул.Чехова (13 дільниць, 11 прізвищ у списку).
Під загрозою опинилися вибори депутатів Хмельницької обласної ради.
6 вересня був останній день, коли мав відбутися розподіл на округи. Проте Хмельницька обласна ТВК із різних причин не впоралася. Врешті о 00.23 8 ве­ресня було досягнуто згоди та утворено 8 виборчих округів.
Зокрема, в окрузі №7 25 жовтня депутатів Хмельницької обласної ради обиратимуть 123499 виборців із Гуменецької сільської, Жванецької сільської, Кам’янець-Подільської міської, Китайгородської сільської, Орининської сільської, Слобідсько-Кульчієвецької сільської, Староушицької селищної територіальних громад Кам’янець-Подільського району.

Олександр ЩЕРБАТИХ.