П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
16 Жовтня 2020

ДОЧЕКАЛИСЯ БЛАГОДАТНОЇ ВОЛОГИ

Дощова погода наприкінці вересня та в першій декаді жовтня на певний період призупинила збиральні роботи пізніх культур і сівбу озимих зернових. Однак збільшення запасу вологи в грунті сприятиме покращенню стану посівів усієї озимини врожаю 2021 року.

Як повідомляють у Кам’янець-Подільській РДА, за станом на 15 жовтня, сільськогосподарські підприємства посіяли 8,4 тис. га озимих зернових, із них: 8,1 тис. га – озимої пшениці, 0,3 тис. га – озимого жита, та незначні площі озимого ячменю.
На сьогодні в районі продовжено польові роботи, зокрема посівну кампанію, збирання сільськогосподарських культур, а також зяблевий обробіток грунту. Сільськогосподарські підприємст­ва обмолотили соняшнику 10,5 тис. га, або 86% посіяних площ, середню врожайність визначають у 30,4 ц/га. Найкращі показники врожайності отримують агроформування: ТОВ «Фірма «Династія», ТОВ «Промінь Галичина» та ТОВ «Агро-Еко-Граунд».
Сої зібрано 6,6 тис. га, або 68% посія­них площ, урожайність не вельми – 20,2 ц/га. Найвища в ПП «Калинський ключ», СТОВ «Гарант» і ТОВ ВКФ «Агро- Еко ХХІ». Крім того, розпочато збиран­-ня кукурудзи на зерно, обмолочено 2,3 тис. га, або 21% площ, середня врожайність 67,6 ц/га.