Вівторок, 30 Квітня 2024 р.
16 Квітня 2021

СУБСИДІЙ ДОЧЕКАЛИСЯ

– Ще у перших числах квітня мала отримати субсидію, однак кошти і досі не прийшли, – зателефонувавши до редакції, поскаржилася пенсіонерка Людмила Миколаївна.

– Ще у перших числах квітня мала отримати субсидію, однак кошти і досі не прийшли, – зателефонувавши до редакції, поскаржилася пенсіонерка Людмила Миколаївна. – За що оплатити комунальні послуги, не уявляю. Адже пенсії вистачає, щоб лише звести кінці з кінцями: купити мінімальний пакет продуктів та необхідні ліки. А якщо не заплачу, матиму борги, то ж і субсидію можуть забрати.

Виявляється, у такій ситуації опинилися чимало кам’янчан, які отримують не лише субсидію, а й пільги. Причина банальна – коштів у Держ­бюджеті катма. За березень департамент соцзахисту населення нарахував пільг і субсидій понад 12 тис. громадян на 19 млн грн. Відомості на виплати зареєстровані в Кам’янець-­Подільському управлінні Державної казначейської служби.

– І справді, була затримка із виплатами Мінсоцполітики, і така ситуація по всій Україні, – коментує «Подолянину» в.о. директора департаменту соц­захисту населення Тетяна ЛЮБІНЕЦЬКА. – Але вже можу заспокоїти пенсіонерів, бо, за станом на 15 квітня, кошти надійшли, і з наступного дня розпочинаємо виплати. Наразі здійснюємо автоматичний перерахунок субсидії на літній період.