П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
9 Липня 2021

ДАЙ БОГ КОЖНОМУ!

Катерина Юхимівна МиханишенаП’ятий день липня особливий для Катерини МИХАНИШЕНОЇ та всієї її великої, друж­ної й гарної родини. Адже цього дня ось уже 101 рік усі збираються разом, аби при­вітати старійшину родини Катерину Юхимівну з днем народження. Іменинниця зі щас­ливою усмішкою приймала найщиріші привітання не лише від рідних, а й від представників влади. Про свою люблячу та турботливу бабу­сю з неабияким трепетом і любов’ю розповідає її внучка Світлана БАНДИРСЬКА:

– Коли чуєш, що хтось відсвяткував 100-річний ювілей, підсвідомо починаєш вірити в те, що дива існують. Але коли це стосується твоєї родини, то бук­вально розпирає від гордості, що це відбулося саме з тобою, твоєю сім’єю, твоєю бабусею. Вся родина зібралася вітати нашу бабусю Катерину Миханишену зі 101-м днем народження, а вона сиділа тихенько і просила прочитати привітання з листівки, яку їй подарували ще на 50-річний ювілей!
Усе почалося далекого 1920 року. На календарі все те ж 5 лип­ня. В невеликому селі Довжок народжується дівчинка Катерина. Виховувала її мама Наталія разом із батьком Юхимом. Згодом в сім’ї народяться ще син Карпо та донька Тамара. Звичайно, як і всі люди в той час, родина жила дуже бідно. Катерина підростала, але до школи так і не пішла. Ще зовсім дитиною пережила голодомор. Після того дуже рано померли її батьки, тому змушена була з раннього віку піти на роботу. 1944 року наро­джується її перша дочка Валентина. Згодом, 1951 року, з’являється на світ ще одна донечка Марія. Так склалося життя, що дітей виховувала сама, без чоловіка. Працювала в колгоспі
дояркою, пізніше – прибираль­ницею в сільській раді, згодом – у магазині. Все життя дбала про доньок, про велику родину.
Дивлячись на цю жінку, важко повірити, що за її плечима сотня прожитих років. За цей час вона пройшла нелегкий шлях, але на сьогодні має найголовніше досягнення життя – дві дочки, шість онуків, сімнадцять правнуків і вже вісім праправнуків!