Вівторок, 30 Квітня 2024 р.
10 Вересня 2021

ІЗ СЕРПНЯ ХВОРИХ БІЛЬШАЄ

Доки у верхах гуляє інформація, що деякі області можуть опинитися в «жовтій» зоні, Хмельниччина звітує, що в серпні на COVID-19 захворіли в 3,5 разу більше людей, ніж у липні. Про це свідчить статистичний аналіз захворюваності на COVID-19 за літній період.

За повідомленням гендиректора ДУ «Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Миколи ГАБРИКЕВИЧА, якщо в червні було зареєстровано 754 випадки, в липні – 329, то в серпні COVID-19 підтвердили в 1163 осіб. У тому числі в 51 дитини та 15 медпрацівників. За серпень одужали 522 громадян, померли – 33.
Не тішать свіжі цифри щодо хворих на Кам’янеччині, яка складає третину Хмельницької області. Їх надала завідувачка відділення організації епіде­міологічних досліджень Кам’янець-Подільського райвідділу ДУ «Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб» Алла ГРИЦАЙ:

– За вісім днів вересня в місті виявлено 102 нові випадки захворювання на ковід. Зокрема, занедужали 5 дітей, 11 людей довелося госпіталізувати. У районі хворих побільшало на 61 особу, з них 5 дітей. 7 пацієнтів лікуються стаціонарно, решта – амбулаторно. Найбільше зареєстрованих хворих району – це жителі сіл Оринин, Дов­жок, Мукша Китайгородська та Нігин. За 8 днів вересня маємо вже 6 летальних випадків. Смертність за попередній тиждень перевищує 3%, при середньому показнику в Україні та світі у 2,1. На 70 випадків, у порівнянні з останнім тижнем серпня, зросла захворюваність на ГРВІ, в тому числі й ковід.

Фахівці не втомлюються наголошувати, що єдиний шлях зупинити розповсюдження вірусу і важкий перебіг хворо­би – вакцинація. Лише за серпень мешканці області зробили 103 тис. 262 щеплення проти COVID-19. Від початку вакцинальної кампанії, за станом на 6 вересня, одну дозу вакцини отримали понад 168 тис. осіб, дві дози – майже 129 тис. краян. Нині вакцини на Хмельниччині вистачає. Безперебійно працюють і пункти щеплень.