П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
17 Грудня 2021

ДЕПУТАТ ОБЛРАДИ ЗВЕРНУВСЯ ДО КОЛЕГ ІЗ СІЛЬРАДИ

Сьогодні, 15 грудня, вже вкотре не відбулася сесія Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради. Депутатський корпус і сільську раду певні активіс­ти затягують у скандал за сценарієм, який сьогодні розігрують у місті. Блокують роботу ради, залякують депутатів, погрожують тощо. Налаштовують жителів громади проти влади, роблять їх заручниками ситуації та маніпулюють їхніми проблемами. Штучно створюють хаос, щоб у ньому легше було робити брудні справи. Наприклад, збирають підписи на зняття з посади секретаря сільради без будь-якої мотивації. Людина сумлінно виконує обов’язки, але сьогодні це не показник. Для таких «заколотників» головне – політика, особисте працевлаштування, гра, в яку вони хочуть затягнути всіх. Сьогодні – секретар, завтра – голова. А вже післязавтра – невідомо чиє ручне керування громадою…
На жаль, сьогодні маємо прогалини у виборчому законодавстві, коли на місцях намагаються робити політику так звані «нульовки», яких навіть не обирали люди. Вони пройшли в депутати завдяки партійному авторитету. Деякі з них навіть не жителі Слобідсько-Кульчієвецької громади! І для громади за час депутатства вони зробили такий же «нуль», як і в партійному списку!
Через таких «активістів» сьогодні не ухвалюються важливі рішення, які стосуються освіти, медицини, доріг, благоустрою, виділення землі тощо. Сільська рада повноцінно не працює. Депкорпус розділений: частина сумлінно відвідує сесії, продовжує працювати на розвиток громади, решта – хто де (бояться, байдужі).
Як житель громади, як депутат обласної ради, не зміг стояти осторонь. Тож закликаю політичних опонентів: припиніть знімати відосики, починайте працювати! Сьогодні в Слобідсько-Кульчієвецькій громаді багато зроблено за рік. Можливо, не такими швидкими темпами, як би комусь хотілося. Але ми не всесильні. Кожен, хто вболіває за громаду, докладає максимум зусиль, щоб покращити життя її мешканців. У кожному селі виконується робота: поточний ремонт вулиць, освітлення, благоустрій. Є багато планів та інвестиційних проєктів, які хотілося би втілити в життя. І вони будуть. На все свій час. Просто дайте людям, які працюють, сумлінно виконувати їхню роботу. Залишіть політику депутатам у Верховній Раді, а на місцях працюйте так, щоб не було соромно дивитися в очі виборцям.

Ігор ГАЙ, депутат Хмельницької облради.