Вівторок, 30 Квітня 2024 р.
25 Лютого 2022

ВИСТУПИЛИ ЄДИНИМ ФРОНТОМ

24 лютого депутати міськради зібралися на засідання сесії, аби у важкий для всієї країни час ухвалити життєво важливі для громади рішення. До їх честі працювали злагоджено і без чвар, розглянули бюджетні питання та низку програм.

Насамперед міський голова Михайло ПОСІТКО звернувся до колег і кам’янчан із закликом зберігати спокій та вірити в Збройні сили України:

– Відбувається збройна агресія Російської Федерації. Наші хлопці мужньо чинять опір. Проведено бомбардування українських міст, переважно це військові об’єкти. Зараз потрібно ухвалити важливі для громади рішення і підтримати військових. Зранку вже працює міський оперативний штаб.

Оскільки це було продовження вже відкритої сесії, Державний Гімн не лунав, але, за пропозицією Василя КОБИЛЬНИКА, депутати разом виконали Славень на знак солідарності.

До порядку денного додатково внесли програму сприяння діяльності військових частин, зокрема, територіальної оборони, програму щодо створення запасів пально-мастильних матеріалів, внесення коштів до статутних капіталів комунальних підприємств (міська лікарня, Перинатальний центр), звіт щодо бюджету за 2021 р., зміни до бюджету-2022. Також надано фінансову підтримку КП «Спец­комунтранс».
Сергій ВЕДЕРНІКОВ повідомив колегам, що область звернулася до власників готелів, садиб, хостелів тощо, керівників навчальних закладів із проханням, аби за можливості надавали місця для біженців і повідомляли в міську раду, адже сьогодні ввечері вже чекають на перші автобуси.
Начальник управління з питань НС та ЦЗН Юрій КРИЛОВ зазначив, що є дані, скільки людей прибуває, план відпрацьований і корегується при зміні ситуації.
Пресслужба міськради оприлюднила деталі ухвалених рішень:

«Одноголосно затверджено бюджет Кам’янець-­Подільської міської громади в розмірі 939 млн грн. 86% бюджету, нагадаємо, піде на виплату заробітних плат і оплату енергоносіїв.

Розподілено частину перехідних залишків із минулого року. А саме – 24,3 млн грн:

– 2,5 млн грн – на придбання трьох генераторів живлення для лікарень,
– 1,8 млн грн – запаси пально-мастильних матеріалів на особливий період,
– 1 млн грн – на територіальну оборону,
– 1,3 млн грн – програму цивільного захисту населення, в тому числі систему оповіщення,
– 1 млн грн – запаси медикаментів,
– 200 тис. грн – для військкомату на перевезення військовослужбовців,
– 1,5 млн грн – фінансову підтримку КП «Спецкомунтранс»,
– 15 млн грн – на оплату газу для КП «Міськтепло­воденергія».

Нерозподіленими залишилися 18,5 млн грн, які будуть використані для потреб, що надалі виникатимуть».