Вівторок, 30 Квітня 2024 р.
27 Травня 2022

«Я ТАМ, АБИ ВИ ТУТ БУЛИ В БЕЗПЕЦІ»

Капітан Вадим ДМИТРИШЕНЦі слова постійно повторював рідним наш земляк, капітан Вадим ДМИТРИШЕН. Він понад усе любив 8-річну донечку-­щебетуху Аріночку, дружину Мар’яну, свою сім’ю, був вірний військовій присязі й до останнього подиху захищав рідну землю. На жаль, 18 травня його життя обірвалося внаслідок ракетного авіаудару ворога по позиціях українських захисників під Бахмутом.

– Вадим родом із Княгинина. Навчався в місцевій школі. 2012 року закінчив Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка і отримав вищу освіту за напрямом підготовки «Військове управління (за видами ЗСУ: Сухопутні війська)», – розповідає «Подолянину» дружина Героя Мар’яна. – Після закінчення продовжив службу в Хмельницькому полку спецпризначення, в останні два роки – на посаді начальника логістики. З 2014 року в складі бойових груп щороку виконував завдання в зоні проведення АТО/ООС. Ніколи не розповідав про те, через що доводилося там пройти, аби нас не хвилювати. Завжди повторював: «Усе добре, під контролем», «Я там, аби ви тут були в безпеці».
У перший день повномасштабного вторг­нення поїхав захищати країну. Куди саме, не казав. Знаю, що їх часто переводили з однієї точки в іншу. Якби не сталася біда, можливо, й не знала би, що він перебував у самому пеклі – на Донеччині.
Спілкувалися ми рідко, бо не завжди був зв’язок, але щодня переписувалися. Він писав, що все добре, і ці­кавився, як ми з донькою. Востаннє розмовляла з ним 12 травня, в день його наро­дження. Йому виповнився 31 рік. Уранці 18 травня отримала останнє повідомлення від Вадима, а вже ввечері його не стало.
Вадим був добрим, чуйним, завжди всім допомагав, зла ні на кого не тримав. Боляче, що ми втратили наш захист і опору.

Слова співчуття рідним і близьким із приводу загибелі свого випускника, захисника України висловив колектив Луганського національного університету ім.Тараса Шевченка. Вадим Дмитришен навчався за спеціальністю «Соціальна робота. Соціальна педагогіка. Практична психологія». Виш закінчив 2019-го. Його запам’ятали привітним, життєрадісним і товариським.
У Героя залишилися мати, дружина, донька і сестра.