Вівторок, 21 Травня 2024 р.
1 Грудня 2022

НА ЧЕСТЬ ГЕРОЯ!

Кам’янець-Подільська федерація кікбоксингу під керівництвом заслуженого тренера України Анатолія Лабатюка вирішила провести 6 грудня змагання із загальної фізичної підготовки з кікбоксингу до Дня Збройних сил України пам’яті Сергія Подоляна та заснувати щорічний вересневий відкритий чемпіонат міста з кікбок­сингу ВАКО в пам’ять про цього Героя російсько-української війни.

Сергій ПОДОЛЯНСергій ПОДОЛЯН, який у бою за нашу Батьківщину 31 серпня 2022 р. загинув під Харковом, народився 5 грудня 1981 р. в Кам’янці-Подільському. Сергій навчався у школі мистецтв №9, де займався в секціях дзюдо, гімнастики, баскетболу. Там же закінчив музичну школу за класом баяна. 1999 року випустився з ліцею №18.
Після служби в армії навчався в Київському університеті туризму, економіки і права та отримав диплом юриста. З 2001 р. працював юристом у Кам’янець-Подільській телерадіокомпанії. В той же час почав активно займатися рукопашним боєм, кікбоксингом. Під керівництвом тренера Анатолія Лабатюка брав участь у різних змаганнях, 2009 року став бронзовим призером відкритого чемпіонату України в Сумах, отримав звання кандидата в майстри спорту України.
Із 2007 р. працював у Києві юристом у юрвідділі «Укрзалізниці», заснував і керував декількома підприємствами, був головою правління АТ. 2008 р. допомaгав створювати Кам’янець-Подільську міську федерацію кікбоксингу. Неодноразово виступав спонсором міжнародних і всеукраїнських виступів кам’янчан-кікбоксерів. Здобув кваліфікацію першої категорії судді з кікбоксингу ВАКО.
Із дитинства мріяв стати вій­ськовим. 2020 р. розпочав на­вчання в Національному університеті оборони, в липні 2022 р. отримав диплом і зван­ня лейтенанта. З 2018 р. брав активну участь у діяльності гро­мадсько-військової орга­ні­за­ції «Український легіон». Із перших днів повномасштаб­ної російської агресії в складі Київської тероборони зустрічав ворогів на Оболоні. З квітня 2022 р. як доброволець став на військову службу в підрозділі Сил спеціальних операцій. Під час служби показав себе врівноваженим, витриманим, ініціативним, фізично розвинутим військовим. У колективі створював атмосферу довіри, взаємоповаги та нетерпимості до недоліків. Дякуючи його сміливості та на­вичкам аеророзвідки, відвів загрозу знищення від тисяч чернігівчан, вивів з оточення понад 80 українських бійців. Придбав і передав у частину кросовер. Відповідально ставився до підготовки та виконання військових завдань у тилу ворога. В останній операції 31 серпня зазнав смертельної травми від підриву москальської міни. А 6 вересня він мав би зустрітися із сином Михайлом і дочкою Софією…
Похований на Алеї Слави міського кладовища 4 вересня ц.р. Рішенням сесії міської ради №151/23 від 8 листопада 2022 р. Сергію Подоляну присвоєно звання «Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського».

Він житиме в наших серцях доти, поки ми пам’ятатимемо його як сина, батька, друга, воїна-захисника з позивним «Махно».

Олександр КЛАК, тренер Кам’янець-Подільської федерації кікбоксінгу.