Вівторок, 30 Квітня 2024 р.
4 Квітня 2024

ДАЙТЕ РИБІ РОЗПЛОДИТИСЯ!

Із 1 квітня у Хмельницькій області розпочинається нерес­това заборона на вилов водних біоресурсів. На річці Дністер з усіма притоками вона триватиме до 10 червня, в усіх інших річках та їхніх кореневих водах (руслах річок з усіма діючими рукава­-ми, затоками, затонами) – до 20 травня, а у водосховищах – по 9 червня.

Риболовля в цей період дозволяється лише з берега за межами нерестовищ гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше як два на рибал­ку або спінінгом з однією штучною приманкою. Водночас під час нересту забороняється пересування на водоймах усіх транспортних засобів чи моторних суден, за винятком суден, які використовуються органами рибоохорони та іншими уповноваженими органами держвлади. Забороняється також здійснення промислового рибальства та підводного полювання.
Сума штрафів за порушення правил рибальства, згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення, становить від 34 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотної шкоди, передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст.249 ККУ. Такі дії караються штрафом від 17 000 до 51 000 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, із конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

За інформацією Нацполіції області.