Вівторок, 30 Квітня 2024 р.
4 Квітня 2024

АУДИТОРИ БУЛИ В УНІВЕРІ

Держаудитслужба встановила фінансові порушення на суму 3,9 млн грн у Кам’янець-Подільському національному університеті. Порушення бюджетного законодавства включає необгрунтоване використання кош­тів загального фонду для ви­плати зарплати, призначеної зі спеціального фонду. Це призвело до покриття витрат на суму майже 3,2 млн грн.

Також виявлено несанкціоноване покриття витрат за комунальні послуги за сторонніх осіб із порушенням вимог закону на понад пів мільйона гривень. Крім того, лінгвістичний центр університету не отримав своїх надходжень за надані платні послуги через порушення бухгалтерських норм і несвоєчасне відображення господарських операцій. Посадові особи не відобразили в облікових регіст­рах нарахування дебіторської заборгованості за надані послуги, а невиконання оплати фізичними особами (слухачами курсів) призвело до втрат доходів. Також установлено зарахування студентки на навчання за державним замовленням, яка не вперше здобувала освіту за бюджетні кошти, тому мала б навчатися за власні.
Ревізія виявила, що підрядники завдали університету матеріальної шкоди через невиконання ремонтних робіт і завищення їх вартості. Причинами є завищення обсягу будматеріалів, недостовірне визначення відсотка прибутку та завищення вартості опор для спортивного залу. Порушення визначення прямих витрат у вартості будівництва були підтверджені результатами аудиторських обмірів і перерахунками. Також ревізія встановила лиш­ки товарно-матеріальних ціннос­тей і незаконне списання матеріальних цінностей. Держаудитслужба скерувала підконтрольній установі вимогу про усунення виявлених порушень і передала матеріали ревізії до Слідчого управління ГУ Нац­поліції у Хмельницькій області.

Пресслужба Управління Західного офісу Держаудитслужби у Хмельницькій області.