Вівторок, 30 Квітня 2024 р.
4 Квітня 2024

НОВИНИ ТЕРГРОМАД

МІСТО

l За минулий місяць у Кам’янці-Подільському з’явилися на світ 57 маленьких українців: 30 дівчаток і 27 хлопчиків.

l Днями міський голова Михайло ПОСІТКО передав від нашої тергромади ще 10 квадрокоптерів для хлопців на передову.

l Напередодні Великодня традиційно тривають акції з прибирання. Активно долучаються підприємства, громадські організації, активісти та освітні заклади. Керівники установ отримують екобюлетені з проханням долучатися до загальноміської толоки та приводити до ладу прилеглі території. Координаторка – Ніна Фабіянська (067-773-63-92).

l У Центрі переливання терміново потрібна донорська кров негативного резус-фактора всіх груп! Аби стати донором, приходьте в міське відділення трансфузіології (вул.Ярослава Мудрого, 116, 8.00 – 12.00, у робочі дні). Для уточнення деталей: (03849) 7-60-49.

l 2 квітня в конференц-залі НІАЗ «Кам’янець» відкрилася персональна виставка живопису «Архітектурний пейзаж» члена Національної спілки архітекторів України, художника Віктора РУДЮКА. Виставка триватиме до 19 квітня.

 

 

 

 

 

l Із 15 квітня Старий замок переходить на літній графік роботи. Про це повідомили в Кам’янець-Подільському державному історичному музеї-заповіднику. У понеділок Стара фортеця чекає гостей із 9.00 до 18.00, з вівторка по неділю – з 9.00 до 19.00 (каса припиняє продаж квитків за пів години до закриття). Інші об’єкти музею працюють без змін: 9.00-17.00.

РАЙОН

l У Слобідсько-Кульчієвецькій громаді запрацював оновлений ЦНАП. Ще 2023 року відбулася реконструкція частини громадської будівлі (с.Слобідка-Кульчіївецька) під сучасний Центр надання адміністративних послуг. Відтепер розпочали роботу адміністратори віддалених робочих місць ЦНАП у с.Врублівці, с.Ка­м’янка та с.Кульчіївці.

l Керівництво Староушицької тергромади висловило щиру вдячність голові райради Михайлу СІМАШКЕВИЧУ і Dumitru ANCA (Мальтійська служба допомоги) «за небайдужість, підтримку та цінний подарунок – крутезний телевізор для нашого Староушицького відділення Китайгородського будинку-інтернату».

l Учасники мистецького простору «Бакота Хаб» повідомили про те, що минулої неділі разом із місцевими жителями та людьми, які переїхали у громаду, створили два нові мурали у Старій Ушиці. Один із них тепер прикрашає стіну на вході до місцевої бібліотеки, а інший – по дорозі до р.Дністер. Координував цей процес художник із Луцька Андрій Горбаль. Один ексіз створений за мотивами локального художника Олександра Грена, який жив і малював у Бакоті в 20-х роках минулого сторіччя, а інший – на тему локальних пейзажів і мотивів регіону. Тепер у колекції з близько 15 муралів у Бакоті є ще 2.

За інформацією тергромад.