Вівторок, 30 Квітня 2024 р.
11 Квітня 2024

ОКУПАНТИ ОБРИВАЮТЬ ГІДНІ ЖИТТЯ

Загарбники продовжують забирати життя синів Кам’янеччини. Розумні, порядні, патріотичні та щирі… Такими їх запам’ятають рідні, близькі й усі, хто знав.

БУВ ДУЖЕ ДОБРОЮ ЛЮДИНОЮ…

Олег ТВАРИНСЬКИЙНа Запоріжжі в бою з окупантами загинув 40-річний старший лейтенант, командир стрілецького взводу Олег ТВАРИНСЬКИЙ. Військовослужбовець народився 7 вересня 1983 р. в Кам’янці-Подільському. Навчався в СЗОШ №5, а потім вступив до харчового коледжу. Далі став студентом економічного факультету ПДАТУ, де завершив навчання 2005 р. У студентські роки закінчив також військову кафедру, хоча зі Збройними силами життя не пов’язував.

– Про нього ніхто нічого поганого не може сказати, бо він був дуже доброю людиною. Не міг довго ображатися, завжди пробачав. За це інколи і страждав, – розповідає пані Тетяна, мати загиблого. – Олег спробував багато професій, а повномасштабну війну зустрів як підприємець. Мав власний інтернет-магазин. Робота й була його захопленням. Крім цього, хотів звести власний будинок. Колись, замолоду, мені на роботі виділили земельну ділянку. Іноді думали її продати, але син казав: «Мамо, не продавай! Може, я колись стану на ноги й побудую там дім».

Однак у життя були інші плани. Торік 23 січня Олег Андрійович став на захист Батьківщини. Вірний присязі військовослужбовець загинув 6 квітня під час виконання бойового завдання поблизу с.Новодарівка Запорізької області. У Героя залишилися брат, батьки та двоє синів.

РОДИНА ЧЕКАЛА, АЛЕ…

Олександр ВОЙТНа щиті повернувся додому уродженець с.Малинівці Жванецької тергромади Олександр ВОЙТ. Олександр Олександрович народився 24 серпня 1983 р. Закінчив 9 класів у Гринчуцькій школі, в Кам’янці-Подільському здобув фах тракториста. 2012-го одружився та переїхав до с.Ситківці. Олександр працював будівельником у Києві. Удома Героя чекали дружина, син, сестри, батько та вся родина, але не судилося…. Герой загинув ще 7 червня 2023 р. під час бойового зіткнення з силами противника в районі с.Золота Нива До­нецької області. Героя поховали в Райгородській громаді, що на Вінниччині.

 

ПРАЦЬОВИТИЙ І ПОРЯДНИЙ ЗЕМЛЯК

Олександр КУШНІР6 квітня в районі с.Бердичі на Донеччині під час виконання бойового завдання загинув солдат Олександр КУШНІР, житель с.Куча Новоушицької тергромади. Олександр Васильович народився 20 грудня 1986 р. Навчався у школі в рідному селі, далі – в одному з училищ Хмельницького. З лютого 2013 р. працював на Новоушицькому хлібокомбінаті ТОВ «Агробізнес». Герой був мобілізований у липні 2023 р. У рідному селі Олександра Кушніра запам’ятали працьовитим, відповідальним, добрим і щирим чоловіком, порядним і доброзичливим сусідом, який завжди приходив на допомогу. Олександр – єдиний син у сім’ї.