Вівторок, 30 Квітня 2024 р.
11 Квітня 2024

НОВИНИ ТЕРГРОМАД

МІСТО

l На сьогодні, 11 квітня, призначена 40 сесія міської ради. Депутати мають розглянути 25 основних питань і 112 земельних.

l Громада виконала чергові запити військових частин. Днями вже передали автомобіль вартістю 500 тис. грн для одного з підрозділів Сил оборони, квадрокоптери DJI -Mavic-3Т й дві одиниці DJI Mavic-3 (загальна вартість – 350,5 тис. грн) та чотири дводіапазонні підсилювальні антени (120 тис. грн). А також погоджено закупівлю 30 FPV дронів, комплексу РЕБ та пошукового прожектора.

 

l Міська влада на своїй сторінці у фейс­буку офіційно запросила кам’янчан на кладовище – для прибирання могил рідних. «Це важлива та необхідна справа, яка потребує зусиль усіх мешканців нашої громади, адже це місце, де ми вшановуємо пам’ять близьких, друзів і земляків, тому повинні зберігати його в належному стані», – йдеться в повідомленні. Також закликають відмовитися від штучних квітів.

РАЙОН

l У с.Рункошів Староушицької громади відновлено роботу місцевого ФАПу, який декілька років не працював через нестачу медичних працівників. Тепер там працює кваліфікований фельдшер, і пацієнти вже можуть звертатися до медзакладу за графіком: вівторок, п’ятниця, з 8.00 до 11.00.

l Голова Староушицької громади Анатолій ТИМЧУК узяв участь у зустрічі експерта з моніторингу МЗС Данії Філіпа БОТТЕРНА з головами громад Хмельниччини. Йшлося про те, яким чином Програма U-LEAD сьогодні підтримує реформу децентралізації та громади у процесах відновлення. І що можна було б покращити в наступному етапі програми, та яким би міг бути внесок Данії. А на прикладі Староушицької громади говорили про економічний розвиток і ре­а­білітаційний туризм під час повномасштабного вторгнення.

l У Жванці, у приміщенні сільради, відкрився громадський центр «Простір, дружній до дітей, молоді та сімей». Із січня команда працювала на виїзних локаціях. Проєкт реалізується БФ «Посмішка ЮА». Простір повністю обладнано необхідною технікою, меблями, розвивальними іграми, наборами для творчості. Всі заняття у цент­рі безкоштовні та проводяться в безпечних умовах. Вони спрямовані на покращення психоемоційного стану, подолання стресу, створення позитивної емоційної атмосфери. Тут є можливість записатися в кіноклуб, на настільні ігри, волейбол тощо.

l У Китайгородській громаді відтепер доступна послуга, за якою жителі можуть взяти в тимчасове користування різні засоби реабілітації: візки, милиці, ходунки, ролатори тощо. Новий сервіс запрацював у «Центрі надання соціальних послуг Китайгородської сільської ради». Ідею створення такого прокату виношував сільський голова Юрій БЕЗРОДНИЙ, адже спецобладнання необхідне для осіб з обмеженими можливостями, з порушенням здоров’я, громадян похилого віку, а його вартість недешева. У центрі засіб реабілітації видається на безоплатній основі на термін, узгоджений сторонами. Для цього варто звернутися в сільську раду та оформити заявку. Благодійник із с.Рогізна допоміг у реалізації цього соцпроєкту та надав потрібні реа­білітаційні комплекти.

За інформацією тергромад.