Вівторок, 30 Квітня 2024 р.
11 Квітня 2024

ПАМ’ЯТІ МАЙСТРА

У місті відбулася низка заходів на вшанування пам’яті нашого видатного земляка – українського художника-графіка, заслуженого художника України Бориса НЕГОДИ, якому 7 квітня (офіційно 8-го) мало виповнитися 80 років. Майстер пішов із життя 18 січня 2020 р.

 5 квітня в Галереї мистецтв історичного музею-заповідника відбувся ІІІ Всеукраїнський мистецький симпозіум пам’яті професора Бориса Негоди «Верлібри пастелі», організований кафедрою образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва К-ПНУ.
У межах симпозіуму відбулися круг­лий стіл «Аrt vitam docet – мистецтво навчає життя» та відкриття виставки робіт учасників художнього конкурсу «Світло в душі – мир на землі».
Також було презентовано альбом-­каталог «Алегорії козацького письма Бориса Негоди».

За інформацією К-ПНУ ім.І.Огієнка.

 4 квітня у відділі краєзнавства Центральної міської бібліотеки ім.Кос­тя Солухи відбулося знайомство з художником «Митець, який творив щас­тя», присвячене 80-річчю Бориса Негоди, для здобувачів освіти ДНЗ «Подільський центр ПТО» фаху «Живописець». На зустріч із учнями завітала завідувачка художнього відділу Кам’янець-­Подільського державного історичного музею-заповідника Алла КОВАЛЬЧУК, яка підготувала розповідь про унікального художника.

Своїми спогадами про Бориса Михайловича поділилася Наталія ГРЕЛЬ, викладачка спецдисциплін худож­ніх професій ДНЗ «Подільський центр ПТО».
Додаткову інформацію про життя та творчість Майстра користувачі могли почерпнути з матеріалів, представлених на книжковій виставці «Мальовниче життя Бориса Негоди».

Оксана МЕЛЬНИК, провідна бібліотекарка.