Середа, 01 Травня 2024 р.
18 Квітня 2024

НОВИНИ ТЕРГРОМАД

МІСТО

l Минулої суботи декілька сотень кам’янчан зібралися на Велику толоку та зробили чистішою територію міського парку. На таку ініціативу влади відгукнулися освітяни, медики, працівники культури, комунальних підприємств, міськради, деякі депутати, Рада громадського активу, Рада ветеранів, Молодіжна рада, а також Харківський національний університет внутрішніх справ, «Подільський державний університет».
Знаряддям праці й транспортом для вивезення зібраного сміття активістів традиційно забезпечили комунальні підприємства міста. Крім парку, завдяки сім’ї Мартиновичів, було прибрано на єврейському кладовищі. Масово наводили порядок містяни і на центральному кладовищі, де 20 квітня толоку проведе Рада громадського активу.

l Міська рада повідомляє про приїзд мобільної бригади благодійного фонду FOUR PAWS («Чотири лапи»). Фахівці фонду протягом двох тижнів будуть відловлювати, стерилізувати, вакцинувати безпритульних собак проти сказу. Це допоможе місту частково врегулювати чисельність бездомних тварин за допомогою гуманних методів.

РАЙОН

l Працівники Жванецького ліцею привели до належного стану територію неподалік від сміттєзвалища Кам’янець-Подільської міської тергромади, звідки вітер розносить сміття до будинків села Гаврилівці.
Уже котрий рік тут борються з цією проблемою та з купами «чужого» сміття. Жванчани просять місто долучитися до прибирання узбіччя та впорядкувати своє сміттєзвалище.

l Підприємці Жванецької громади зробили гарну справу для захисників. ПП «Аграрна компанія – 2004» недавно допомогло військовим відновити діючу свердловину для забезпечення водопостачанням у с.Руда.

l Чемеровецька тергромада продовжує співпрацю з благодійниками. Уже вдруге цьогоріч пільгові категорії ВПО, яких прихистила громада, отримують ліжка, матраци, подушки, ковдри, постільну білизну від Хмельницького обласного БФ «Подільська перлина». Надання такої допомоги стало можливим завдяки спів­праці Хмельницької організації з канадсько-українсь­кою фундацією.

l Дунаєвецька ТГ долучилася до ініціативи «Насіння Перемоги» проєкту «Згуртовані громади», який реалізує Всеукраїнська асоціація громад за підтримки програми USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО). В рамках програми внутрішньо переміщені особи, які проживають на території громади, отримали насіння овочів від міжнародних компаній.

l Новодунаєвецька селищна громада вшанувала пам’ять про землячку, старшого сержанта, інструктора з бойової підготовки ОЗСП «Азов» Альону НОВІЦЬКУ-­КУШНІР. Разом із чоловіком, який був військово­службовцем «Азову», вона переїхала в Маріуполь, служила бойовою медикинею. 15 квітня 2022 р. Альона разом із багатьма побрати­мами загинула на території металургійного комбінату «Азовсталь». Її тіло й досі під завалами в окупованому Маріуполі. Задля збереження пам’яті про героїзм Захисниці на фасаді Морозівської гімназії громада встановила пам’ятну дошку.

За інформацією тергромад.