Середа, 01 Травня 2024 р.
18 Квітня 2024

СПЕРЕЧАЛИСЯ, ДІЛИЛИ ГРОШІ ТА ВІТАЛИ КОЛЕГ

11 квітня чергова сесія міської ради розпочалася зі складання присяги новими депутатами – Русланом ВОЛКОВИМ, який увійшов до складу фракції «Європейської солідарності», та Оксаною ГОРБАТЮК, котра працюватиме у складі фракції «За майбутнє!». Депутатські крісла були вакантними через складання повноважень депутата міськради Оленою ЧЕРНЕЦЬ і Михайлом ЖЕЛІЗНИКОМ.

На порядок денний було винесено майже 140 питань, більшість яких складали земельні. Одне із найважливіших – розподіл 52 млн гривень міського бюджету.
Насамперед депкорпус проголосував за звернення до Кабміну та Мінветеранів щодо надання статусів учасника бойових дій та особи з інвалідністю 23-річному кам’янчанину Артему ПЕТРОВСЬКОМУ. Він пішов добровольцем до батальйону «Карпатська січ», на початку літа 22-го зазнав страшних поранень під Ізюмом, дивом під обстрілами вибрався з поля бою при відсутності однієї ноги і при пораненій другій, досі проходить реабілітацію у Франції, але бюрократія не дозволяє йому отримати відповідні статуси. Мовляв, немає живих свідків, що він був у тому бою… Отже, наші депутати акцентували увагу держави на допомозі хлопцям, які стали на захист Батьківщини.
Ще одне звернення до уряду – щодо необхідності продовження виплати соціальної допомоги для внутрішньо переміщених осіб до завершення воєнного стану – зініціював очільник фракції «ЄС» Василь КОБИЛЬНИК.
Серед інших ініціатив Василя Володимировича: знайти можливість профінансувати пільгове харчування для дітей військово­службовців (нагадаємо, що його відмінили після передачі ПДФО від військових із міського бюджету до Державного); ввести мораторій на скорочення на роботі членів сімей військовослужбовців і ліквідувати черги в соцзахис­ті, які, на його думку, утворюються через скорочення штатів.
Проте керівництво соціальної сфери не бачить проблем. Профільний заступник міського голови Мирослав СМОТРОВ повідомив, що не було скарг на обслуговування в соцзахисті, а моніторингова група не зафіксувала нестачі персоналу. Крім того, створено ветеранський хаб, який займається аналогічними функ­ціями в частині обслуговування військовослужбовців та їхніх сімей. Щодо мораторію, то Миро­слав Ігорович зазначив, що він легітимним не буде, бо не можна порушувати Кодекс законів про працю.
Рішення сесії щодо деяких фінансових питань оприлюднила пресслужба міськради:

«СОЦЗАХИСТ: 900 тис. грн додано на пільгові медикаменти. 1,5 млн додатково виділили опікунам над недієздатними близькими. ОСВІТА: Виділено кошти на ремонт покрівель у садочках №18 і №2. Профінансовано харчування пільгових категорій. Додано кошти освітянам на зарплати та надбавки за престижність. Профінансовано за­купівлю інвентарю у спортшколи. Загальна сума освітнього напрямку – 9 260 000 грн.

МЕДИЦИНА: Для літніх, людей з інвалідністю та ветеранів із пораненнями в міській поліклініці встановлять ліфт (2,6 млн грн). Також облаштують інклюзивний санвузол у реабілітаційному центрі.

БЕЗПЕКА: Близько 7 млн грн виділили на питання безпекового блоку та соцзахист родин загиблих. На 2 млн грн розширили програму сприяння військовослужбовцям-­кам’янчанам, які виконують завдання в різних точках України».

За рішенням сесії відзнакою міської ради «Честь і шана» нагороджено директора КНП «Лікувальний діагностично-консультативний центр», депутата міськради Бориса ЦВІГУНА та хорового диригента, члена Національної музичної спілки України, кандидата педагогічних наук, доцента національного університету Зиновія ЯРОПУДА. Наші земляки вшановані за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм і вагомий особистий внесок у розвиток своїх галузей.