Неділя, 05 Травня 2024 р.
25 Квітня 2024

НОВИНИ ТЕРГРОМАД

МІСТО

l 20 квітня перед Центральним ринком у Кам’янці відбувся «День активного донату», організований радою волонтерів. Під час заходу зібрано 115 тис. грн, які будуть спрямовані на закупівлю запчастин для реалізації проєкту «Дронороби».

l Як уже повідомлялося, завдяки міжнародній співпраці, в місті з 17 квітня до 2 травня працює мобільна бригада фонду «Чотири лапи», яка здійснює відловлювання, вакцинацію та стерилізацію домашніх улюбленців. Кам’янчани також можуть безкоштовно скорис­татися цими послугами. Бригада працює у прохідній автоагрегатного заводу (вул.Північна, 85) з 9.30 до 17.00, вихідні – субота, неділя. Умови: котики від 1 кг стерилізуються в п’ятницю. Песики від 8 місяців – у решту робочих днів. Тварин для стерилізації доставляти в переносках.

l Наприкінці квітня стартує перший повноцінний сезон Подільського шляху святого Якова в умовах воєнного часу. Організатори розширюють маршрут і відкривають реєстрацію на колективне проходження нової ділянки: від Ка­м’янця до єдиної діючої на Поділлі церкви і джерела святого Якова. Дводенна мандрівка до с.Панівці Тернопільської області стартує 27 квітня і охопить приблизно 50 км. Деталі, а також посилання на форму для реєстрації – на сайті проєкту (caminopodolico.net).

l НІАЗ «Кам’янець» запрошує на відкриття виставки творів відомої української художниці Ангеліни ІСАХАНОВОЇ «Шляхи надії», яка відбудеться 28 квітня, о 14.00, у конференц-залі закладу (вул.П’ят­ницька, 9). Виставка триватиме до 25 травня.

l У Галереї мистецтв 26 квітня, о 15.00, розпочнеться творчий вечір Михайла КОЦЮБАНСЬКОГО «60 літ в обіймах Музи». Михайло Михайлович – наш колега, журналіст, неодноразово виборював незалежність нашої країни зі зброєю в руках. Чинний депутат райради. А ще він давно і добре пише вірші, які публікувалися в тому числі і в «Подолянині».

РАЙОН

l 24 квітня 105-річний ювілей відзначила жителька с.Мілівці Жванецької тергромади Марія МУКОМОЛА. Марія Степанівна після школи працювала рахівницею в Мілівцях, а згодом – економісткою в Кам’янці-Подільському. Щасливе життя перервала війна. І досі ювілярка не може усвідомити, як вижила з первістком на руках. Але було і світло в житті – це відданий чоловік Іван, учасник війни, голова Мілівецького колгоспу. Саме з ним виховали двох синів, прожили майже 60 років у повазі та любові. Син Олег 40 років очолював ендоскопічне відділення Хмельницької обласної лікарні, син Віктор працював головним інженером на одному із заводів у Кам’янці. І хоча вже відійшли у вічність чоловік і два сини, ювілярка нині проживає у Хмельницькому в родині сина Олега. Марія Мукомола в ювілей отримала щирі вітання від Жванецької громади, а також від онуків, правнуків і праправнуків.

 

 

l На Дунаєвеччині поліцейські відзначили нагородою «Срібний щит» учительку, яка допомогла розшукати 3-річного хлопчика. 9 квітня ввечері в с.Велика Побійна розгублена матір пояснила поліцейським, що хлопчик грався зі своєю собачкою у дворі поруч із будинком. Жінка лише на мить відволіклася, а коли повернулася, дитини не було. Правоохоронці організували пошукову операцію, до якої залучили і місцевих жителів. Менш ніж за годину малюка знайшла вчителька місцевої школи Юлія КОСОВСЬКА. Як виявилося, хлопчик побіг за своєю собачкою аж до поля та заблукав.

l Гасло «Сьогодні все для фронту» впроваджують у життя мешканці Чемеровецької громади. Чергове авто, привезене з-за кордону членами волонтерської організації, іншими волонтерами громади переобладнано в ще один банно-­пральний комплекс для військових. Днями автомобіль відправлено у військову частину.

За інформацією тергромад.