П'ятница, 26 Липня 2024 р.
16 Травня 2024

В УНІВЕРСИТЕТІ ВШАНУВАЛИ ВИПУСКНИКА

У Кам’янець-Подільському національному університеті ім.Івана Огієнка відбулося відкриття меморіальної дошки Почесному громадянину м.Кам’янця-Подільського Руслану КОЗАКУ.

Руслан Козак (27.08.1990 – 29.03.2022) народився в м.Єдинці (Молдова). Згодом сім’я повернулася в Україну та проживала в с.Залуччя Кам’янець-Подільського району.
На факультеті журналістики К-ПНУ Руслан навчався в 2007-2011 рр. Займався боксом і вільною боротьбою. Паралельно закінчив військову кафедру. 2014 р. вступив до лав ЗСУ, був заступником командира роти снайперів у 30 механізованій бригаді. Брав участь у боях за Авдіївку, Мар’їнку та Дебальцеве. 2015 р. був демобілізований і знову зайнявся підприємницькою діяльністю.
Із початком повномасштабного вторгнення не міг бути осторонь, тому 8 березня 2022 р. знову вступив до лав ЗСУ – у 28 ОМБ Лицарів Зимового походу. Там обіймав посаду заступника командира роти РХБЗ. Брав участь в обороні Миколаєва, мав звання старшого лейтенанта.
Руслан був хорошим батьком для донечки, чоловіком, сином, братом, другом! Він був душею компанії. Завжди позитивний, виважений, рішучий, відповідальний, справедливий і готовий прийти на допомогу. Він обожнював риболовлю, музику, любив подорожувати і проводити час із рідними та друзями.
Руслан мужньо стояв за Херсон. Загинув під час виконання бойового завдання біля с.Олександрівка Херсонській області. Був похований у с.Станіславі. Згодом перепохований на Алеї Слави міського кладовища в Ка­м’янці-Подільському.