Субота, 27 Квітня 2024 р.
28 Січня 2011

НАЙБІЛЬШЕ ДІСТАЛОСЯ СТАРІЙ УШИЦІ

26 січня відбулася чергова колегія РДА. Найбільш гостро проходило обговорення щодо роботи, проведеної органами влади за минулий рік стосовно погашення заборгованості з виплати заробітної плати і дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці. Доповідаючи, начальник управління праці та соціального захисту населення РДА Петро СЕРЕДА відзначив, що, за станом на 1 січня, в районі заборгованість із зарплати складає 471,1 тис.грн. Порівнюючи з аналогічним періодом минулого року, вона зменшилася на 339,4 тис.грн. 

Значні дискусії виникли навколо проблеми погашення боргу радгоспом «Староушицький» (344 тис.грн.). Цей борг уже декілька років є своєрідною естафетною паличкою, яка переходить у спадок від однієї влади до іншої. 

Також Петро Петрович відзначив, що завдяки роботі, проведеній керівництвом РДА за минулий рік, вдалося зменшити заборгованість із виплати зарплати на 977,6 тис.грн. Рівень середньої зарплати штатних працівників підприємств району нині становить 1716,7 грн. Усього на території району існує 293 підприємства, на яких працює 9659 працівників. Разом з тим було відзначено, що 90 підприємств сплачують заробітну плату, нижчу від мінімальної. 

Перший заступник голови РДА Ніна ФАБІЯНСЬКА відзначила, що у вирішенні цих проблем не останню роль повинні відігравати сільські голови: 

– Кожний сільський голова має володіти ситуацією на території своєї сільської ради. На сьогодні в нас є 12 територіальних громад, де середня заробітна плата менша від мінімальної.

Не менш жваво проходило обговорення питання наповнення бюджету Пенсійного фонду України. В.о. начальника управління Пенсійного фонду України в Кам’янець-Подільському районі Ярослав БИЧОК зазначив, що, за станом на 1 січня, виплачується пенсія 24022 пенсіонерам, а середній розмір пенсії становить 907 грн. 

Члени колегії заслухали керівників підприємств, які заборгували Пенсійному фонду. Резюмуючи, Ніна ФАБІЯНСЬКА звернула увагу присутніх на подальшу необхідність боротьби з тіньовою зайнятістю та зарплатою «в конвертах». Найбільше критики та зауважень з боку Ніни Францівни прозвучало на адресу підприємств, які працюють на території Старої Ушиці, та роботи тамтешнього селищного голови.