Вівторок, 30 Квітня 2024 р.
15 Липня 2011

А У НАС В КВАРТИРІ ГАЗ. А У ВАС?

– У нашому будинку №32а на Нігинському шосе, відключили газ, – зателефонувавши до редакції, поскаржилася жителька цього дому Надія Потапівна. – Люди не можуть ні їсти зварити, ні чаю попити. Обдзвонила всі служби в місті. З їхніх пояснень зрозуміла лише, що це роблять, бо у будинку є боржники. Але чому нас не попередили, не вивішали списків тих боржників, аби ми хоч знали, через кого маємо страждати? 60 квартир нашої «малосімейки» залишилися без газопостачання. Минулого тижня прочитала у Вашій газеті, що газ відключали і в інших будинках, але ніби там хтось хуліганив. А до нас же із газконтори приїхали і перекрили, але чомусь нікого не попередили!

Як пояснив головний інженер Кам’янець-Подільської філії ПАТ «Хмельницькгаз» Анатолій МАЦІБОРА, наразі як в області, так і в Кам’янці-Подільському проводиться  щорічне планове технічне обстеження газових приладів. Це є необхідною умовою для унеможливлення виникнення нещасних випадків (Хмельниччина за їх кількістю перебуває серед горе-лідерів), основними причинами яких є незадовільний стан вентиляційних і димових каналів, самовільне встановлення та підключення газового обладнання, недотримання правил користування газом. Лише за цей рік 11 людей загинули через недотримання правил користування газом у побуті.

– Тому ми проводимо перевірки, під час яких виявляємо несправності газових приладів, – наголосив Анатолій Петрович. – Попередньо ми повідомляємо мешканців будинків (і вищезгаданого в тому числі), розклеюємо об’яви із прізвищами боржників біля входів у під’їзди. Лише у Кам’янець-Подільському районі та місті заборгованість за спожитий природний газ є найбільшою в області та становить 6 мільйонів 487 тисяч гривень. 

Тому просимо кам’янчан вчасно розраховуватися за спожитий газ та у разі перевірки надавати доступ до помешкань, газового обладнання та приладів.