Вівторок, 30 Квітня 2024 р.
12 Серпня 2011

ТЕМНИМ ДВОРАМ – «СВІТЛУ КАРТУ»

«Темно, хоч око виколи» – ця народна приказка якраз підходить для того, щоб описати значну кількість міських дворів. Протягом тривалого періоду до міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА зверталися мешканці будинків, аби їм нарешті провели вуличне освітлення у дворах. 

На доручення міського голови департамент житлової політики, доріг та інфраструктури розробив програму «Світла карта», в яку включено 47 дворів у місті, які на сьогодні не освіт­люються. Найбільше їх у мікрорайоні Жовтневому і селищі цукрового заводу – по сім,  Руських філь­варках і Старому місті – по шість і в Черемушках – вісім. 

Вартість освітлення одного двору – 10 тис.грн. Заступник міського голови Сергій БАБІЙ зазначив, що вже цього року буде зроблено освітлення у двох дворах. Вже розпочали роботи у дворі на вул.Князів Коріатовичів, 76, що в селищі Жовтневому. Своєї черги очікує  двір у селищі цукрового заводу в будинку №1, що на вул.Фрунзе. 

Крім того, неосвітленими залишаються не лише двори, але й деякі вулиці. Тому паралельно проводиться робота з освітлення вулиць Васильє­ва і Каліської. На це заплановано витратити 120 тис.грн.