Четвер, 02 Травня 2024 р.
25 Листопада 2011

РУКОТВОРНІ ДИВА ВІД БРАТІВ САФРОНОВИХ

Кінець минулого тижня пройшов у Кам’янці під знаком близнюків: у п’ятницю в місті перебували письменники і видавці брати КАПРАНОВИ а протягом усіх вихідних – відомі російські ілюзіоніс­ти брати САФРОНОВИ. 

Брати Ілля, Андрій і Сергій САФРОНОВИ вперше з’явилися на телебаченні 2002 р. в програмі «Що? Де? Коли?», а українським телеглядачам полюбилися як співведучі російської версії реаліті-шоу «Битва екстрасенсів». 

Упродовж трьох днів на вулицях Старого міста проходили зйомки шоу «Нового каналу» «Україна чудес». Під час п’ятничної прес-конференції на площі біля Ратуші представники міської влади, журналісти і випадкові перехожі стали свідками маленьких див. Сергій САФРОНОВ продемонстрував, як він за лічені секунди здатний одягнути піджак, будучи тісно зв’язаний мотузкою. Ілля САФРОНОВ показав трюк, як то кажуть, не для вразливих: привселюдно ковтнувши одне за одним чотири гострі леза, він за мить витягнув із рота «гірлянду» із зв’язаних ниткою лез. Звісно ж, усі ми чудово розуміємо, що фокуси – це «спритність рук – і ніякого шахрайства», але майстерно виконані трюки насправді вражають і примушують повірити в диво.

Власне кажучи, головна ідея проекту – показати, що наше життя сповнене чудес. А ще розповісти неймовірні легенди кожного міста, в якому відбуватимуться зйомки. Таких міст обрано дев’ять, а до першої трійки потрапили найкрасивіші міста Західної України: Чернівці, Кам’янець і Львів. Наше місто зацікавило знаменитих ілюзіоністів передусім своїми мостами, на яких було виконано дуже небезпечні трюки. У суботу вранці Андрій САФРОНОВ на Новопланівському мосту продемонстрував, як можна залишитися живим після того, як тебе скинуть із висоти 38 м у металевій скрині. А пізно ввечері в яскравому світлі прожекторів Сергій САФРОНОВ повторив на Замковому мосту трюк Гаррі ГУДІНІ «гамівна сорочка». На жаль, обмеження доступу до місця зйомок і дуже холодна погода позбавили кам’янчан задоволення на власні очі побачити, як виконуються ці небезпечні трюки.

Творити дива ілюзіоністам допомагає спецобладнання – ціла тонна «чарівного» реквізиту: від скринь і старовинних дзеркал до наборів кольорових ниток і карт. Під час трюку на Новопланівському мосту, крім знімальної групи, було задіяно шість машин ДАІ, пожежний автомобіль та «швидка», будівельний кран і близько 200 кг допоміжного обладнання: троси, канати, балки, багато каскадерського спорядження. Спеціально для зйомок цього трюка було замовлено гвинтокрил.

Брати визнають, що зйомки надворі значно ускладнюють їхню роботу, адже неможливо приховатися ні світлом, ні димовою завісою, ні декораціями, і будь-який глядач може підгледіти секрет фокуса. 

Прем’єра шоу «Україна чудес» відбудеться на «Новому каналі» на початку січня 2012 р.