Четвер, 02 Травня 2024 р.
25 Листопада 2011

ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ 1932-1933 РОКІВ

  • Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара», готуючись до відзначення 78-х роковин Голодомору 32-33 років, проводить всеукраїнську акцію пам’яті, в рамках якої 24 листопада в музеї Івана Гончара відкрила­ся Всеукраїнська виставка хліба «Печу, печу хлібчик…». Традиційний обрядовий хліб Кам’янець-Подільського району з описом традицій випікання та рецептурою представила Антоніна ПОХОЛЬЧУК із с.Нефедівці. 
  • В державному історичному музеї-заповід­нику працює експозиція «Історія Поділля XX століття», де в історичному контексті з допомогою експонатів, спогадів, предметів ужитку проілюстровано Голодомор на Поділлі у 1932-1933 роках. 
  • 26 листопада, о 15.00, розпочнеться траур­на хода від майдану Відродження до меморіального комплексу «Алея скорботи» в сквері Васильєва. Там, біля пам’ятного знака жертвам Голодомору, відбудеться траурний мітинг. У зв’язку з цим, за повідомленням керівництва міського ВДАІ, буде обмежено рух вулицями Князів Коріатовичів, Лесі Українки, Уральська та Шевченка.