Вівторок, 07 Травня 2024 р.
9 Грудня 2011

У ЛІФТІВ ЖИТТЯ КОРОТКЕ

На традиційному комунальному брифін­гу, котрий провів заступник міського  голо­ви Сергій БАБІЙ 6 грудня, йшлося про проблеми ліфтового господарства, ефектив­ність роботи комунальних підприємств, відповідальність за стан обслуговування зелених насаджень і необхідність створення ОСББ. 

Ліфтове господарство міста, яким опікується СКП «Міськліфтсвітло» (директор Володимир КРИЛОВ) нараховує 252 ліфти. Після того, як вони відпрацьовують по 25 років, їх відправляють на реконструкцію.

– Цього року збіг термін роботи 11 ліфтів, і всі вони були відремонтовані за кошти міського бюджету, – розповідає Сергій Віталійович. – Ми сподівалися на державне фінансування хоч для будинку на вулиці Космонавтів, 2, але і тут усе доробляємо за міські кошти. Один ліфт обходиться громаді міста в близько 120 тисяч гривень. До нового року в місті мають працювати всі ліфти, але це триватиме недовго: з 1 січня збігає термін роботи ще 18 ліф­тів.  Міський голова розпорядився підготувати всі документи, щоби місто могло звернутися по фінансову допомогу до держави, упередивши ліфтовий колапс. Ціна питання – 3 мільйони гривень. 

Також Сергій БАБІЙ вкотре наголосив на необхідності створення ОСББ, адже держава взяла міцний курс на підтримку тільки цієї форми обслуговування  житлового фонду.