Неділя, 05 Травня 2024 р.
27 Січня 2012

З МИРУ ПО ЦВЯХУ – ДАХ ДЛЯ БУДИНКУ

Так виглядав будинок після пожежіРозпочались ремонтні роботи в аварійному будинку на Нігинському шосе, 57. Про це на брифінгу повідомив директор департаменту житлової політики, доріг та інфра­структури міста Сергій СЕРЕДЮК. 

Нагадаємо, що 16 грудня в цьому будинку виникла пожежа. Завдяки трьом юнакам, котрі повертались вночі з дискотеки, її вдалося вчасно ліквідувати. Люди не постраждали, а от будинок зазнав чималих збитків. За попередніми оцінками, його ремонт мав би обійтись у 640 тис.грн. Проте сьогодні загальний кошторис дорівнює 500 тис.грн. Така різниця у цифрах пояснюється тим, що раніше враховувалась повна реконструкція цього будинку. Сьогодні ж виділено кошти лише на першочергові роботи: перекриття даху, заміну електропроводки та ремонт перестінків другого поверху. Наразі  перекрито вже половину будинку. Іншу половину планується закінчити до кінця місяця. З міського бюджету на реконструкцію було виділено 90,6 тис.грн., але потрібно буде ще. 

Облдержадміністрація допомогла шифером та шиферними цвяхами на суму 100 тис.грн. Не залишились байдужими й місцеві підприємці. Директор будівельної компанії «Поділля-трансбуд» Володимир МУЖИЛО також виділив 40 листків шиферу. 

Мешканці будинку сьогодні живуть у відселених квартирах, оренду яких оплачує міська рада. На жаль, швидко закінчити реставрацію будинку влада поки не може, але до квітня обіцяє впоратися.