Середа, 01 Травня 2024 р.
30 Березня 2012

ШЛЯХИ КОНСУЛІВ ПЕРЕТНУЛИСЯ В КАМ’ЯНЦІ

28 березня Генеральний консул Російської Федерації у Львові Олег АСТАХОВ та консул-радник Вадим БАСІН­СЬКИЙ зустрілися з представниками міської влади на чолі з міським головою Михайлом СІМАШКЕВИЧЕМ. Під час дружньої розмови російський консул зазначив, що їхня делегація вже розпочала підготовку до участі в Міжнародному фестивалі національних культур «Острів семи скарбів», запланованому на середину травня. Михайло СІМАШКЕВИЧ, в свою чергу, запросив росіян приїхати до Кам’янця на від­крит­тя турсезону та стати свідками но­вого історичного фестивалю «Porta temporis», який пройде 20-22 квітня. Розмова також велася про привабливі інвестиційні пропозиції нашого міста. 

Також цього дня високі гості побували в гімназії.

А 29 березня консул з освіти Республіки Польща у Вінниці Ельжбета НЕДЗВЕДЗЬКА завітала в НВК №13 з поглибленим вивченням польської мови (директор Валерій КІШКО). Приводом для візиту став обласний конкурс знавців польської мови, який щороку проводиться під патронатом консульства. У Кам’янці він відбувся вперше. 

За допомогою письмових робіт свій рівень знань продемонстрував 41 учасник з Кам’янця, Нетішина, Славути, Шепетівки, Хмельницького та Городоцького району (в основному, це учні шкіл з вивченням польської мови). Перемога в цьому конкурсі є досить престижною, оскільки дає путівку на Міжнародний конкурс знавців польської мови до Варшави та пільги при вступі до вищих навчальних закладів у Польщі.