Субота, 27 Квітня 2024 р.
27 Липня 2012

НА ПОЖЕЖУ І ДО ХВОРОГО – ЛАБІРИНТАМИ

У багатьох дворах Кам’янця можна побачити перешкоди для проїзду транспорту, самовільно встановлені мешканцями будинків. Рятуючись від нахабності водіїв, які шмигають попід вікнами, люди разом із тим позбавляють пожежників чи лікарів можливості якнайшвидше дістатися до необхідного місця.

НА ПОЖЕЖУ І ДО ХВОРОГО - ЛАБІРИНТАМИГоловний лікар міської станції швидкої допомоги Мирослав КОЛОМИЙ називає конкретні адреси: Молодіжна, 25, 27, Космонавтів, 19, 21, Вокзальна, 93, 95, Червоноармійська, 4, Князів Коріатовичів, 60, Соборна, 29, 31, 33, 16 та багато ін.

– Дуже часто біля бетонних блоків, що закупорюють в’їзд, паркуються автомобілі, – каже Мирослав Григорович. – Трапляється також, що двір перегороджений посередині, і до перших двох під’їздів під’їхати можна, а до інших – ні. Знаючи номер квартири, ми не завжди знаємо, який це під’їзд, тому, заїхавши у двір з одного боку, часто мусимо повертатися і об’їжджати будинок у момент, коли людина чекає на допомогу.  

НА ПОЖЕЖУ І ДО ХВОРОГО - ЛАБІРИНТАМИПовністю солідарні з лікарями рятувальники міського управління МНС. Адже навіть якщо до будинку є інший заїзд, то часу на його пошук в екстремальній ситуації немає. А ще – немає спеціальної карти міста з позначеннями заблокованих вуличок. Та інше питання – чи дозволяється за законом самовільне перекриття заїзду в двір? За словами директора КП «Інспекція з контролю за благоустроєм та санітарним станом міста» Петра СОЛЯРИКА, згідно з правилами благоустрою міста, самовільно перекривати внутрішньодворові проїзди забороняється без відповідного на те дозволу, виданого в установленому порядку. До того ж цю ситуацію повинні контролювати ЖЕКи. 

НА ПОЖЕЖУ І ДО ХВОРОГО - ЛАБІРИНТАМИСуперечки з приводу такого рішення і взагалі з приводу встановлення перешкоди для наскрізного проїзду через двір виникли в мешканців будинку №33 на Пушкінській. Люди не згідні замінити вмуровані декілька років тому стовпчики на шлагбаум, який би відкривався, хоча в рішенні виконкому йшлося саме про шлагбаум. Вони запевняють, що «ляжуть кістьми», аби цього не допустити, бо таке перекриття можна легко зламати чи відкрити для проїзду. Хоча саме встановлення шлагбаума було б для МНСників чи лікарів «швидкої» ви­рішенням проблеми.