Середа, 08 Травня 2024 р.
2 Листопада 2012

СЕЛИЩЕ ЦУКРОЗАВОДУ: КРИГА СКРЕСЛА

СЕЛИЩЕ ЦУКРОЗАВОДУ: КРИГА СКРЕСЛАНезабаром відійдуть у минуле часи, коли селище цукрозаводу залишалося єдиним айсбергом у місті на початку опалювального сезону.

Через технічні особливості та ви¬тратність ТЕЦ запускають останньою, відповідно останнім доходило тепло до мешканців селища. Чи потрібно казати, що найболючішим цей період був для школярів і вихованців садочка. Проте щорічні скарги нарешті почули.

Нещодавно стало відомо про наміри збудувати тут котельню, яка б була альтернативою теперішній ТЕЦ.

30 листопада міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ, його перший заступник Григорій ГОРШУНОВ і директор КП «Міськтепловоденергія» Валерій ГОРДІЙЧУК відвідали цей мікрорайон, щоб визначитися з місцем будівництва майбутньої котельні.

– Котельня буде розташована на вулиці Ценського і матиме розміри 18 на 9 метрів, – повідомив міський голова. – Зокрема сюди піде один із котлів, який є сьогодні в котельні на мікрорайоні Жовтневому. Загалом їх буде два. Думаю, що на сесії міськради 6 листопада ми виділимо з бюджету розвитку 150 тисяч для будівництва цієї котельні.

Запуск об’єкта планується на весну 2013 р., тому вже влітку мешканці цього мікрорайону зможуть отримувати гарячу воду.

За словами Валерія Гордійчука, для забезпечення теплом і гарячою водою мешканців гуртожитків, котрі розташовані убік від основного масиву, ефективним було б зведення ще однієї невеликої котельні. Наразі ведуться розрахунки.