Неділя, 19 Травня 2024 р.
25 Жовтня 2013

КУРС – НА 100-РІЧЧЯ

КУРС - НА 100-РІЧЧЯУрочисте розширене засідання вченої ради університету, що відбулось 22 жовтня, стало кульмінацією відзначення 95-ї річниці з дня створення Кам’янець-Подільського національного університету ім.Івана Огієнка.

На урочистості до вишу завітало чимало поважних гостей, серед яких були представники влади, колеги з інших навчальних закладів, журналісти і, звичайно, випускники.

У вітальному слові ректор університету Сергій КОПИЛОВ розповів про історію та сьогодення навчального закладу (про це детальніше можна дізнатися в «ПОДОЛЯНИНІ» від 18 жовтня ц.р.) і, звичайно, привітав усіх зі святом. Якщо на початку минулого століття з нагоди відкриття університет отримав близько півтори тисячі вітальних телеграм і листівок, то й через 95 років подарунків, поздоровлень, грамот і подяк не бракувало.

Ювіляр отримав ноутбук від народного депутата України Володимира МЕЛЬНИЧЕНКА, панорамне фото відкриття університету – від голови ОДА Василя ЯДУХИ, кольорову історичну довідку – від директора обласного архіву Володимира БАЙДИЧА, картину від міськуправління освіти вручила його керівниця КУРС - НА 100-РІЧЧЯСвітлана СТАРЧЕНКО. Потужним квартетом (ректор Микола БАХМАТ і три проректори) виступила делегація іншого кам’янецького університету – ПДАТУ – з короваєм із зерна, виведеного його науковцями.

Найвагомішою подією на Поділлі за останні 100 років назвав міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ відкриття в Кам’янці-Подільському українського університету. Михайло Євстафійович прийшов на урочистості не з порожніми руками. І спустився зі сцени також – Сергій КОПИЛОВ вручив меру медаль К-ПНУ «За вагомий внесок у розвиток освіти і науки».

Під час урочистостей розширив університет і своє наукове коло – звання «Почесний професор університету» присвоєно головному редактору газети «Подільські вісті», випускнику вишу Йосипу ЯДУСІ разом із червоною професорською мантією.

А завершилося свято зворушливим концертом студентів і викладачів університету, які розповіли присутнім про найкращі почуття, що зароджуються і розквітають саме в студентські роки: відданість рідній країні, повага до Alma Mater та, звичайно, кохання.