Неділя, 19 Травня 2024 р.
17 Січня 2014

ВТІШИЛИ УНАПом, ЗАСМУТИЛИ АВТОБУСАМИ

Про кошти, зароблені Замковим мостом, «голодний пайок» комунальних автобусів, сучасний центр адмінпослуг і потенціали терміналу, що оселився у фойє міськради, йшлося під час першого цьогорічного брифінгу, який 15 січня провели для представників місцевих ЗМІ міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ, його перший заступник Сергій САМАРА і заступник з комунальних питань Сергій БАБІЙ.

ГРОШІ ЗАРОБИЛИ. І ВИТРАТИЛИ

Останнім часом, напевне, не відбулося жодної прес-конференції, де б журналісти не впоминалися за кошти, що надходять від платного проїзду через Замковий міст. 

Отже, брифінг почався зі звіту про заробітки давньої споруди. Передбачалося, що за рік міст має заробити близько 3 млн.грн. З моменту введення послуги – з 1 серпня 2013 р. – за проїзд через Замковий зібрано 1 673 260 грн. З них 1 млн. 116 тис.грн. спрямовуються до міського бюджету. З цієї суми податок на прибуток (до загального бюджету) складає 231 тис.грн., а до бюджету розвитку надійшло 885 тис. 610 грн.

240 тис.грн., сплачених як ПДВ, йде до Державного бюджету.

Десять відсотків коштів (98 тис.) було використано для КП «Комунтранссервіс» (солярка для комунальних атвобусів), а у 218 тис.грн. обійшлося надання послуг з платного проїзду.

За 255 тис. було виконано такі ремонтні роботи: реконструкцію тротуару на вул.Замкова – 178 тис. 131 грн., очищення зливової мережі Замкового мосту (36 тис.грн.) та фарбування його опор (4,5 тис.грн.).

За словами чиновників, введення платного проїзду зменшило потік автомобілів на 30%. Багатотонні вантажівки їздять в об’їзд, наразі влада туди ж хоче відправити і великі міжміські автобуси.

НЕМАЄ СТАБІЛЬНОСТІ

Рано раділи кам’янчани вирізкам з міських газет, які два тижні тому надрукували нові графіки руху комунальних автобусів. На брифінгу повідомили, що вони знову відкореговані. Виявляється, ще на Різдво керівництво КП «Комунтранссервіс» наївно сподівалось отримати від держави борг на суму майже мільйон гривень за пільгові перевезення, але вже до Водохреща зрозуміло свою помилку.

Міський голова зазначив, що влада всіма силами намагається зберегти пільгові перевезення, тому залучає спонсорів для фінансування комунальних автобусів.

З новими графіками їхнього руху можна ознайомитися на стор.2 блоку ТБ. Їздитимуть всього три автобуси, і така ситуація збережеться до моменту надходження державних коштів.

ВСЕ – В ОДНОМУ

«Управління надання адміністративних послуг має стати реформою взаємовідносин влади та населення». Приблизно так можна визначити лейтмотив промови першого заступника міського голови Сергія САМАРИ на представленні нещодавно створеного управління надання адміністративних послуг, яке розмістилося на першому поверсі адмінбудинку міськради.

Робота УНАПу, яке очолює Анжела БОГДАН, забезпечить для підприємців і мешканців міста надання 191 адміністративної послуги, серед яких: 85 документів дозвільного характеру, 86 адміністративних послуг і 20 послуг, які надають реєстраційні служби.

Простіше кажучи, тепер не потрібно об’їжджати півміста за потрібним папірцем, а можна просто завітати до управління. Наразі там здійснюють прийом представники ДАІ, міграційної служби, управління ветеринарної медицини, Держземагентства, управління юстиції, Центру зайнятості, інспекції державного архітектурно-будівельного контролю. Детальніше на веб-сторінці УНАП: cnap.kam-pod.gov.ua.

ВЛАДА ЗАЛИШАЄ ЕЛЕКТРОННІ СЛІДИ

Саме сторінку УНАП було відкрито на терміналіСаме сторінку УНАП було відкрито на терміналі, що розмістився у фойє міськвиконкому, коли радник міського голови Володимир ХМЕЛЮК його презентував журналістам. Поки що за допомогою терміналу можна ознайомитися зі змістом офіційного сайту міськради, туристичного порталу міста, роботою УНАПу. В перспективі ж влада збирається розширити його до фантастичних можливостей. Такими, наприклад, як електронне відслідковування розгляду свого звернення до міської влади.

Також під час брифінгу міський голова розповів про свою участь у фестивалі зимового фольклору «Маланка-2014» у смт Глибока. А ще журналісти дізналися про роботу над модернізацією оперативної служби «1505», яка має стати не тільки своєрідною службою порятунку для кам’янчан, постраждалих від діяльності комунальних служб, але й координаційним центром життєдіяльності міста.