Четвер, 02 Травня 2024 р.
25 Квітня 2014

ЧЕРГИ В ДИТСАДОК СТАНУТЬ ЕЛЕКТРОННИМИ

Незабаром малюків, яких батьки мають намір віддати до дитячих садків міста, «вишикують» в електронну чергу. Над такою перспективою наразі працюють фахівці міськуправління освіти і науки.

Реалізацію проекту «Електронна черга в ДНЗ» в місті почали ще з жовтня минулого року з ініціативи міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА. Тепер же проект на стадії завершення, а молоді батьки – в передчутті, що довжелезні черги стануть для них прозорішими.

– Електронна реєстрація дітей у дитсадки дасть можливість впорядкувати черги і розвантажити дошкільні заклади центральної частини міста, – каже начальник міського управління освіти і науки Світлана СТАРЧЕНКО. – Крім того, електронний реєстр покаже наявну картину наповнення груп у садках, дозволить вести облік дітей певного мікрорайону й дітей, які випускаються з дошкільних закладів.

Зі слів Світлани Володимирівни, зареєструвати малюка можна буде з моменту його народження, втім черга на влаштування в дошкільні заклади формується з дітей, котрі досягли дворічного віку. До речі, сьогодні своєї черги в садочок чекає 481 маленький кам’янчанин віком від 2 до 3 років.

Електронний реєстр почне діяти вже з 15 травня. Щоб зареєструвати чадо, батькам треба буде заповнити спеціальну форму в реєстратора управління освіти і науки. Мамам і татусям варто пам’ятати, що вони мають право обирати лише один дошкільний заклад. Після того, як малюк буде зареєстрований, його батьки отримають персональний код для відстеження руху черги і матимуть змогу бачити своє місце в ній. Діток, які сьогодні вже стоять у черзі на місце в дитсадку, повторно реєструвати не потрібно, це буде зроблено автоматично.