Четвер, 02 Травня 2024 р.
25 Квітня 2014

З ЛЕГКОЇ ІНІЦІАТИВИ ЧИНОВНИКІВ

У міській раді вирішили після свят довго не розслаблятися, а одразу ж взятися за реалізацію нових ініціатив. Представили їх 22 квітня на брифінгу для ЗМІ.

ПЕТИЦІЯ ІНКОГНІТО НЕ ПРОЙДЕ

Впродовж місяця чиновники планують запустити електронний проект, який наразі називають «Кам’янецька петиція». Таким чином кам’янчанам запропонують висловлюватися в он-лайні під власним іменем, з конкретною пропозицією і без «нецензурних та образливих виразів».

– Замість того, щоб писати заяву міському голові, звертатися до депутата міськради чи просити призначити певну комісію, кам’янчанин може просто зайти на сайт міської ради і зареєструвати свою пропозицію з будь-якого питання соціально-економічного розвитку міста, – каже заступник міського голови Сергій БАБІЙ. – Упродовж ста днів подання «висить» на сайті й збирає голоси. Причому, кожен, хто підтримує пропозицію, також повинен вказати своє прізвище. Якщо «петиція» набирає тисячу голосів – автоматично потрапляє на стіл мера для обов’язкового розгляду на сесії міськради. В іншому разі – знімається з розгляду. Розробляти сам інтернет-ресурс плануємо вже через тиждень.

КАМ’ЯНЕЦЬКИЙ ШЕРИФ

З гаслом «Демократизуємо посади, близькі до людей» запропонували в міськраді й по-новому глянути на механізм призначення дільничого інспектора міліції. Здоровою альтернативою називають оголошення конкурсу на цю посаду. Зі слів Сергія Віталійовича, до конкурсної комісії повинні входити люди, зацікавлені в ефективній співпраці з дільничим, скажімо, директори навчальних закладів, банківських установ тощо. Згідно з новою схемою, комісія, враховуючи всі вимоги, обирає кандидатуру інспектора й рекомендує її міліції. Більше того, члени комісії надалі повинні співпрацювати з інспектором і контролювати його роботу. Наразі вже підготовлено проект розпорядження міського голови щодо запровадження нового механізму призначення дільничого інспектора. Начальник міськвідділу міліції підтримав таку ініціативу.

А от інспектори з благоустрою тепер стануть помітнішими – вже до початку травня їх пообіцяли вдягнути в муніципальну форму.

ВІКЕНД ВІД КОЛЕКТИВІВ МІСТА

Ще одна ідея, щоправда, не нова – пересувний дитячий танцмайданчик. Обіцяють, що незабаром він курсуватиме мікрорайонами міста з дитячою музичною програмою.

Також міський голова запропонував департаменту гуманітарної політики вже до кінця місяця розробити програму виступів творчих колективів міста перед кам’янчанами і гостями Кам’янця. Такий задум реалізують у рамках проекту «Вихідний день».

– Спеціальні майданчики будуть встановлені у Старому місті, на «Гунських криницях», Алеї закоханих, відпочинковій зоні мікрорайону Жовтневого, – розповів Сергій Бабій. – У вихідні дні там будуть виступати учні музичних шкіл, школи мистецтв, колективи Будинку культури.