Неділя, 05 Травня 2024 р.
12 Вересня 2014

КАМ’ЯНЕЦЬ ОБЛИВАЄТЬСЯ ВОДОЮ

Кампанія, спрямована на благодійництво, незмінним атрибутом якої є обливання себе відром крижаної води, стрімко поширилася Кам’янцем цього тижня.

Всесвітня акція «Ice Bucket Challenge» набрала популярності лише влітку і на меті мала отримання коштів у фонд з вивчення аміотрофічного бічного склерозу.

Крижаною водою вже облилися багато світових знаменитостей, політиків і десятки тисяч звичайних людей.

Михайло Сімашкевич

Український же флешмоб обрав своєю метою допомогу вітчизняним Збройним силам. Неодмінно потрібно записати себе на камеру, коли ви приймаєте душ, і при публікації в соцмережах визначити трьох знайомих, яким кидаєте виклик. Суть акції полягає в тому, що учасники повинні обрати одне з двох: чи облити себе водою, чи зробити пожертву до благодійного фонду. Кам’янецька версія правил «Ice Bucket Challenge» свідчить, що ті, хто прийняв виклик і облився водою, мають перерахувати 100 грн. допомоги, а хто виклику не прийняв – 1000 грн.

У соцмережах за два дні з’явилася маса роликів із відомими кам’янчанами, які взяли участь в акції.

Володимир МельниченкоЗокрема, міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ, отримавши виклик від кам’янчанки Світлани МАРТИНЮК, вилив на себе відро води з льодом, перерахував кошти на лікування 26-річного капітана Хмельницького 8 окремого полку спецпризначення Олександра ПЕТРАКІВСЬКОГО і передав виклик депутату міськради Володимиру ЮР’ЄВУ, члену виконкому Олександру БОРЕЙКУ і нардепу Володимиру МЕЛЬНИЧЕНКУ.

Володимир Володимирович теж не спасував перед відром води і зробив свій внесок.

Виклик передав своєму сину Олексію і колегам по Верховній Раді, яким точно наразі не завадить холодний душ.

Серед тих, кому передали естафету директор департаменту гуманітарної політики Альона КУЗЕМА разом із заввідділом туризму Наталією УКРАЇНЕЦЬ, опинився керуючий Кам’янець-Подільським відділенням «ПриватБанку» Віктор ТИМЧЕНКО. Його ж виклик дістався заступнику міського голови Сергію БАБІЮ, який у свою чергу передав пропозицію колезі – також заступнику міського голови Василю СУКАЧУ та двом головним лікарям: міської лікарні – Дмитру ВАСИЛЬЯНОВУ та поліклініки – Борису ЦВІГУНУ.

Переглянути відео учасників акції можна на особистих сторінках мережі Faceebook.

До речі, там же стартувала й інша естафета  під назвою «#хорошіновини». У важкий для країни час, коли більшість інформації не приносить радості людям, так приємно дізнатися три гарні новини, які приніс твоїм друзям один день з їхнього життя.