Вівторок, 30 Квітня 2024 р.
3 Жовтня 2014

ШВЕДИ ДОПОМОЖУТЬ З ГРОШИМА НА ТЕПЛОМЕРЕЖІ

Кам’янець-Подільський підписав кредитний договір з міжнародною фінансовою організацією НЕФКО для інвестування в поліпшення енергоефективності міських тепломереж.

ШВЕДИ ДОПОМОЖУТЬ З ГРОШИМА НА ТЕПЛОМЕРЕЖІПроект підвищення енергоефективності виконуватиметься в рамках шведської програми DemoUkrainaDH. Технічна допомога, необхідна для підготовки та впровадження проекту, була надана також Шведським агентством з міжнародного розвитку та співробітництва (Sida). Підтримку також надає фонд Східноєвропейського партнерства в галузі енергоефективності та екології (E5P), надаючи консультаційні послуги на стадії передпроектної підготовки.

Проект у Кам’янці-Подільському передбачає встановлення понад 20 індивідуальних пунктів у поєднанні з реабілітацією внутрішньобудинкових систем опалення, ремонт систем гарячого водопостачання, ремонт і встановлення теплових насосів у житлових будинках.

Згідно з інвестиційним пакетом, заплановані роботи мають скоротити щорічне використання природного газу на 441 700 кубометрів, у результаті чого викиди вуглекислого газу в місті скоротяться приблизно на 848 т на рік.

Крім того, проект надаватиме економію коштів за рахунок скорочення споживання води та електроенергії.

Прес-служба міськради.