Понеділок, 06 Травня 2024 р.
23 Січня 2015

ПРО ШТРАФИ БЕЗ КУПЮР

Відтепер заплатити штраф за порушення правил дорожнього руху водії зможуть відразу при складанні протоколу, причому без жодних купюр.

ПРО ШТРАФИ БЕЗ КУПЮРДАІшникам видали спеціальні платіжні термінали, якими можна користуватися на дорозі. Правда, поки що області перепало тільки два такі пристрої. Один із них уже використовують на посту в смт Війтівці Волочиського району, інший – у Кам’янці-Подільському. Для здійснення платежу водій повинен мати банківську картку.

– Заплатити штраф порушник може менш ніж за хвилину, – каже інспектор з адміністративної практики відділення ДАІ з обслуговування м.Кам’янець-Подільський Віталій ЧАБАН. – Для цього в платіжний термінал вводиться інформація про серію і номер протоколу, а також сума штрафу. Водій проводить карткою, ввівши її код. Після цього видається два чеки, один з яких забирає порушник, інший додають до протоколу. Штраф відразу потрапляє до бази даних.

В обласному ж управлінні ДАІ зазначають, що подали заяву на отримання ще 153 терміналів, аби забезпечити ними кожен пост.