Середа, 01 Травня 2024 р.
27 Березня 2015

ЕКСТРЕМАЛЬНИЙ ТУРИЗМ

«Поки в Кам’янці-Подільському можновладці ще тільки готуються відкривати туристичний сезон, окремі істоти відкрили його заздалегідь. Працюють вони по-різному: то одинаками, а то й цілими групами. І, зверніть увагу, жодних доходів до міської скарбнички…

ЕКСТРЕМАЛЬНИЙ ТУРИЗМОсь, наприклад, хочете ви піти до фортеці. Але так, щоб і з супроводом, і без грошей, і з екстримом? Будь ласка, підходьте ближче. Уже «Під Брамою», а то й вище, вас зустрінуть 2-3 «екскурсоводи» і проведуть до самісінької історичної пам’ятки. Отримаєте потрійний сервіс, і без жодної копійки. По-перше, чудовий гавкіт (все ж не в тиші). По-друге, порцію адреналіну (щомиті маєте можливість отримати знак від щелепи на пам’ять). Ну і, якщо встигнете, огляд пречудових (там, де немає сміття) краєвидів.

Ця ватага, втомившись від роботи, полюбляє відпочивати в скверику біля Ратуші.

До речі, такі групи в нашому місті непоодинокі. Працюють вони і на інших вуличках, і біля виконкому, і біля Виставкової зали на Соборній, і на ринку. Обирайте на свій смак, до якої пристати. А можете і не обирати – самі причепляться.

Незручність лише в тому, що собачки з’являються будь-де і будь-коли.

Ну як, вам до вподоби такий «туризм»? Я на собі вже його відчула, і мене щось не дуже захопило. А вас?

P.S. Можливо, саме таким є крок нашого міста до молодіжної столиці. Відомо ж: де молодь, там і екстрим.

Ольга ВОЛКОВА, підзамчанка».