Четвер, 02 Травня 2024 р.
27 Березня 2015

У МІСЬКРАДІ СТОВІДСОТКОВІ ЗНИЖКИ

На позачерговій сесії міськради, що відбулася 20 березня, депутати дали стовідсоткову пільгу на сплату земельного податку для всіх закладів, установ та організацій обласного підпорядкування. Від сплати цих коштів (які, згідно з податковою реформою, мали б поповнювати місцевий бюджет) також звільнили товариство «Кам’янець-Подільський – Вісбаден» і ПДАТУ.

Найбільше дискусій викликало питання звільнення від земельного податку за численні гектари аграрного університету, що за рік потягли б з його кишені близько 2,5 млн.грн. Звільнити виш від цього збору в міськраді особисто просив ректор ПДАТУ Володимир ІВАНИШИН. 

– Земельний податок не закладено до кошторису університету, і якщо він впаде на наші плечі – це призведе до блокування рахунків, невиплати заробітної плати викладачам і зупинки роботи університету, – пояснив Володимир Васильович.

Крім того, народні обранці проголосували за встановлення пільгової орендної плати за нежитлові приміщення комунальної власності. Завершилося засідання 82-ї позачергової сесії розглядом питань земельного характеру.