Субота, 27 Квітня 2024 р.
3 Квітня 2015

ПОСАДА ЧИ ПЕНСІЯ?

З 1 квітня непростий вибір постав перед держслужбовцями пенсійного віку: залишитися на посадах, але не отримувати пенсії, або ж звільнятися і в повному обсязі брати виплати у раніше призначених розмірах.

Неабияк цей закон вдарив по самоврядуванню району. Без голів уже залишилась Колибаївська та Княжпільська сільські ради. Йде мова і про заяви на звільнення ще від декількох голів сільських рад району, а також секретарів. За приблизними підрахунками, із 43 голів набереться з десяток пенсійного віку. Їхній вибір зрозумілий, адже часто пенсія держслужбовця в рази більша за заробітну плату. Ситуацію прокоментував голова районної ради Микола ЖОГАН:

– Сільські голови, а також деякі секретарі йдуть з посад через зміни у пенсійному законодавстві. Це головна причина, інших підводних каменів у цьому питанні немає. Сільські ради, незважаючи на відставку голів, залишаться під контролем і працюватимуть у звичному режимі до виборів голів сільських і селищних рад, які відбудуться восени. Обов’язки очільників сіл виконуватимуть секретарі. Якщо ж звільняться і голова, і секретар, то депутати сільради оберуть тимчасово виконуючого обов’язки секретаря із числа депутатів. Правові питання будуть вирішені в законному руслі. Коли знатимемо прізвища всіх службовців місцевого самоврядування, які до закінчення каденції підуть на заслужений відпочинок, обов’язково організуємо для них гідний вихід на пенсію та подякуємо за ті добрі справи, які вони зробили для своїх громад. 

Вікторія КОЖЕВНІКОВА.